Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Europese Commissie noemt akkoord hoopgevend

De Europese Commissie is content met het bereikte begrotingsakkoord door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De commissie spreekt van een hoopgevende toekomst.

De Europese Commissie is content met het bereikte begrotingsakkoord door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. De commissie spreekt van een hoopgevende toekomst.

“Het is bemoedigend te zien dat de meeste politieke partijen de noodzaak inzien om de Nederlandse begrotingssituatie op een duurzame manier aan te pakken”, zo reageert een woordvoerder van Europees Commissaris Olli Rehn van Monetaire zaken over de recente politieke ontwikkelingen in Nederland. Vijf partijen wisten na de mislukte Catshuisonderhandeling alsnog een sluitende begroting voor 2013 te maken.

De zegsman van Rehn benadrukt dat de regels om het begrotingstekort terug te dringen naar 3 procent van het bruto binnenlands product niet door Brussel zijn opgelegd, maar door de lidstaten zelf. Het akkoord is volgens hem niettemin belangrijk. “Het is essentieel voor het belang van de Nederlanders.”

Alle lidstaten van de Europese Unie moeten uiterlijk 30 een begroting naar Brussel sturen. Lidstaten die verzuimen zich hieraan te houden, kunnen een boete krijgen van 1,2 miljard euro.

De commissie is vooralsnog niet ingegaan op de inhoud van het akkoord. Volgende maand volgt wel een oordeel over het pakket aan maatregelen die het begrotingstekort van Nederland moet terugdringen. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie komt eind mei met aanbevelingen per land.

Meer financieel nieuws...