Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Eurozone kampt met daling economisch vertrouwen

Het economisch vertrouwen in de eurolanden heeft te maken met een sterke daling. De constatering van de Europese Commissie is onverwacht.

Het economisch vertrouwen in de eurolanden heeft te maken met een sterke daling. De constatering van de Europese Commissie is onverwacht.

De index van het vertrouwen in de landen in de eurozone daalde in april van 94,5 naar 92,8. Economen verwachtten aanvankelijk een daling naar 94,2. In de eerste drie maanden van 2012 steeg het economisch vertrouwen nog.

Met name producenten in de industrie en de dienstensector kampen met een daling van het vertrouwen. Het toegenomen pessimisme over exportorders en productieverwachtingen is te wijten aan een verslechtering van het ondernemingsklimaat in de eurolanden.

Door een sterke opleving in Groot-Brittannië, waar het vertrouwen sinds juli vorig jaar eindelijk weer aanzienlijk toenam, is in de hele Europese Unie het vertrouwen gemiddeld nog wel op hetzelfde peil als in maart.

Net als in Groot-Brittannië, is het economisch vertrouwen ook in Nederland verbeterd. Wel ligt het vertrouwen in Nederland nog lager dan het gemiddelde van de eurozone.

Meer financieel nieuws...