Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Eurozone moet herkapitalisatie overwegen

Als het aan de Europese Commissie ligt, dan moet de eurozone behalve het vertrouwen van beleggers proberen te winnen ook de herkapitalisatie van banken met geld uit het noodfonds ESM overwegen.

Als het aan de Europese Commissie ligt, dan moet de eurozone behalve het vertrouwen van beleggers proberen te winnen ook de herkapitalisatie van banken met geld uit het noodfonds ESM overwegen. Dat heeft het dagelijkse bestuur van de Europese Unie laten weten.

Volgens de Europese Commissie moet ook naar de mogelijkheden van de invoering van euro-obligaties worden bekeken, evenals de oprichting van een bankunie.

De aandelenmarkten reageerden positief op de mededeling van de Europese Commissie, ondanks dat er nog geen formele voorstellen zijn. Daarnaast is Duitsland fel tegen de uitgifte van euro-obligaties, ook wel eurobonds genoemd. Nederland en enkele andere eurolanden zijn eveneens tegen eurobonds. Duitsland is ook tegen een directe herkapitalisatie van banken met geld uit het permanente noodfonds ESM.

Beleggers zijn onzeker over de financiële situatie in Spanje. Het land doet er momenteel alles aan de in financiële kerende bank Bankia van de ondergang te redden. De Spaanse overheid heeft ook moeite met het aanpakken van zijn begrotingstekort.

Meer financieel nieuws...