Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Fed gaat uit van sterkere groei Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie gaat harder groeien. De werkloosheid daarentegen zal naar verwachting krimpen. Dat is de verwachting Federal Reserve, kortweg de Fed.

De Amerikaanse economie gaat harder groeien. De werkloosheid daarentegen zal naar verwachting krimpen. Dat is de verwachting Federal Reserve, kortweg de Fed.

Volgens de Amerikaanse centrale bank de Fed groeit de Amerikaanse economie in 2012 met 2,4 procent tot 2,9 procent, terwijl de werkloosheid daalt van 7,8 tot 8 procent. Uit een voorspelling van de Fed in januari bleek nog dat de groei hooguit 2,7 procent zou bedragen en de werkloosheid met 8,2 procent zou dalen.

De Fed laat ook weten dat de rente in de Verenigde Staten tot eind 2014 op een laag niveau blijft, namelijk 0 tot 0,25 procent. “De economische omstandigheden zullen waarschijnlijk uitzonderlijk lage niveaus voor de rente tot minstens eind 2014 rechtvaardigen”, zo luidt de verklaring van de Fed.

Momenteel zijn in totaal bijna 13 miljoen Amerikanen werkloos en dat is het laagste niveau in de VS in 3 jaar. Of er nieuwe monetaire steunmaatregelen komen, is volgens de Amerikaanse centrale vooralsnog de vraag.

De Fed is wel positief over de huizenmarkt in de VS. “Ondanks enige tekenen van verbetering blijft de huizenmarkt in mineur”, vult de bank aan.

Meer financieel nieuws...