Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

FNV is tegen bonussen voor top van banken

De FNV is tegen bonussen voor de top van banken en eist daarom een verbod. De vakcentrale heeft dit medegedeeld aan de Tweede Kamer, die vanmiddag debatteert over de invoering van de bankenbelasting.

FNV-bestuurder Peter Gortzak stelt dat het beloningsbeleid in de bankensector ruimschoots voldoende is. Volgens Gortzak van de vakcentrale is het tegenstrijdig dat financiële instellingen zeggen de klant centraal te stellen, maar ondertussen bonussen aan bankbestuurders uitdelen.

De bonussen lokken uit dat bankbestuurders risico’s gaan nemen met alle gevolgen van dien. “Bestuurders van banken nemen beslissingen die de stabiliteit van ons financieel systeem als geheel kunnen ondermijnen. Maar als het misgaat, wordt de rekening bij de belastingbetalers, de hardwerkende mensen, neergelegd”, zegt Gortzak.

Het verbod op bonussen voor de top van banken moet gelden voor alle banken, dus ook staatsbanken, zo stelt de FNV.

Meer financieel nieuws...