Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Frankrijk behoudt triple A-status bij Moody’s

De hoogste kredietstatus (AAA) van Frankrijk blijft door kredietbeoordelaar Moody’s gehandhaafd. Dat blijkt uit een rapport van het ratingbureau.

De hoogste kredietstatus (AAA) van Frankrijk blijft door kredietbeoordelaar Moody’s gehandhaafd. Dat blijkt uit een rapport van het ratingbureau.

Het rapport van Moody’s stelt dat de vooruitzichten van de Franse economie negatief uitvallen. Voor hoelang Frankrijk voordeel kan halen uit de hoogste AAA-kredietstatus, is nog maar de vraag.

Moody’s gaat de komende tijd goed kijken naar het functioneren van de nieuwe Franse president François Hollande en de parlementsverkiezingen. Afhankelijk daarvan volgt een nieuw oordeel. De slechte vooruitzichten wat betreft de Franse economie kunnen zomaar uitmonden in een kredietverlaging, aldus Moody’s.

Als de schuldencrisis verder escaleert, loopt Frankrijk grote risico’s, zo stelt de kredietbeoordelaar. Ook de hoge overheidsuitgaven, een groot begrotingstekort en een hoge schuld dragen niet bij aan een gezonde Franse economie. De belangrijke hervormingen in het pensioenstelsel en de overheid zijn volgens Moody’s wel positief.

Een andere kredietbeoordelaar, Standard & Poor’s, pakte Frankrijk eerder dit jaar de hoogste kredietstatus al af.

Meer financieel nieuws...