Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Friesland Bank kampt met verlies

Voor Friesland Bank was 2011 een economisch gezien een zwaar jaar. De bank, recent overgenomen Rabobank, had in 2011 te kampen met een nettoverlies van 350 miljoen euro.

Voor Friesland Bank was 2011 een economisch gezien een zwaar jaar. De bank, recent overgenomen Rabobank, had in 2011 te kampen met een nettoverlies van 350 miljoen euro. Dat meldt Friesland Bank.

De economische crisis is vorig jaar hard aangekomen bij Friesland Bank, waardoor de bank 130 miljoen euro moest afschrijven op kredieten. Ook het belang in Van Lanschot Bankiers legde geen windeieren. Het belang van 23 procent werd 138 miljoen euro minder waard.

In de tweede helft van 2011 besloot Friesland Bank vanwege de financiële crisis de zelfstandigheid op te geven en op zoek te gaan naar partners. Daar wist de bank op de korte termijn niet in te slagen. Begin deze maand werd echter bekend dat de bank wordt overgenomen door Rabobank.

Meer financieel nieuws...