Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Friesland Bank overgenomen door Rabobank

Overname Friesland Bank door Rabobank vanwege economische crisis. De bank is geraakt door de crisis en wordt een volwaardig dochterbedrijf van Rabobank.

Friesland Bank is geraakt door de economische crisis. De bank wordt daarom overgenomen door Rabobank, aldus Friesland Bank op haar website.

ââ?¬Å?De diepte, aard en lengte van de huidige economische crisis raakt zowel Friesland Bank zelf als haar klantenââ?¬Â?, zegt de bank. Het was onzeker geworden of Friesland Bank zich nog kon meten aan de nieuwe regels voor banken. Die bepalen hoeveel kernkapitaal banken moeten hebben.

"Friesland Bank houdt, in verband met deze crisis, aanzienlijk meer dure liquiditeit aan dan in normale marktomstandigheden. Deze ontwikkelingen zetten de resultaten van Friesland Bank onder druk�, zo luidt de verklaring van de bank, die vanaf eind vorig jaar zocht naar een oplossing. "Deze varieerden van een samenwerking met een of meer partners tot fusie met een gelijkwaardige partner of het opgaan in een groter geheel."

De beste oplossing is een overname door Rabobank gebleken. Friesland Bank wordt een volwaardig dochterbedrijf en het fuseren van klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van de bank met Rabobank zal naar verwachting een periode van twee jaar in beslag nemen. Toezichthouders DNB en NMa hebben daarvoor gezien de actuele omstandigheden toestemming verleend.

ââ?¬Å?Alle positieve ontwikkelingen van onze bank ten spijt, maken negatieve ontwikkelingen een duurzaam zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank onmogelijkââ?¬Â?, reageert een teleurgestelde Kees Beuving, voorzitter van de raad van bestuur van Friesland Bank.

De bank, in 1913 opgericht als Co�¶peratieve Zuivelbank, is bijna 100 jaar oud en heeft momenteel zoâ��n 900 werknemers.

Meer financieel nieuws...