Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geen gevolgen crisis voor buitenlandse handel

De economische crisis heeft vooralsnog geen gevolgen voor de Nederlandse handel met het buitenland. Sterker nog, de buitenlandse handel neemt alleen maar toe, aldus het CBS.

De economische crisis heeft vooralsnog geen gevolgen voor de Nederlandse handel met het buitenland. Sterker nog, de buitenlandse handel neemt alleen maar toe. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De export was in de maand februari vier procent hoger dan een jaar eerder en de invoer steeg met ruim 7 procent. De verbetering is opvallend, omdat de handel in januari nauwelijks gegroeid was. Of de groei zich doorzet, is volgens het CBS vanwege verschillende omstandigheden nog maar de vraag.

Met name de uitvoerwaarde van grondstoffen en minerale brandstoffen had te maken met een behoorlijke hogere in- en uitvoerwaarde. Maar hoewel de prijs voor aardolie hoger was, werden er minder in minerale brandstoffen gehandeld.

De lichte groei van de buitenlandse handel komt vooral door handel met landen buiten de Europese Unie. Die uitvoer steeg sterker dan export naar landen binnen de Europese Unie. Datzelfde geldt voor de import.

Meer financieel nieuws...