Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld Griekenland in juni al op

Mocht Griekenland niet langer meer gesteund worden door de overige landen in de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dan is de bodem van de Griekse schatkist mogelijk in juni al bereikt.

Mocht Griekenland niet langer meer gesteund worden door de overige landen in de eurozone en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dan is de bodem van de Griekse schatkist mogelijk in juni al bereikt. Dat blijkt uit een uitgelekte memo afkomstig van oud-premier Lucas Papademos, zo meldt de Griekse krant To Vima.

“Vanaf eind juni is de mogelijkheid van de regering om aan haar verplichtingen te voldoen, volledig afhankelijk van de goedkeuring voor verdere noodleningen van het tijdelijke Europese noodfonds en het IMF”, zo zou volgens To Vima door Papademos in een memo op 11 mei zijn geschreven. De boodschap was gericht aan het adres van president Carolos Papoulias en andere politieke leiders.

“De beschikbare middelen van de Griekse regering nemen geleidelijk af van circa 3,8 miljard euro op 11 mei, tot ongeveer 700 miljoen euro op 18 juni”, aldus de oud-premier. Papademos stelt in de memo dat Griekenland zonder nieuwe leningen al op 20 juni niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Hulp van Europa en het IMF is volgens hem daarom van groot belang.

11 mei was vlak na de verkiezingen op 6 mei en de resultaten van de verkiezingen vielen ongunstig uit. Politieke partijen wisten er niet in te slagen een coalitie te vormen die ervoor moest zorgen de hoognodige hervormingen door te voeren. Dat was een eis van Europa en het IMF om steun te krijgen. Op 17 juni gaan de Grieken wederom naar de stembus.

Meer financieel nieuws...