Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen als zelfstandig ondernemer vrijwel onmogelijk

Als zelfstandig ondernemer is het in de huidige, economisch moeilijke tijd, bijna onmogelijk om geld te lenen. ZZP'ers vangen vaak bot op hun aanvraag voor een financiering, lening of hypotheek.

Als zelfstandig ondernemer is het in de huidige economisch moeilijke tijd bijna onmogelijk om geld te lenen. ZZP'ers vangen vaak bot op hun aanvraag voor een financiering, lening of hypotheek. Het vreemde is dat het vaak nog makkelijker is om een hypotheek te krijgen voor een bedrijfspand (bedrijfshypotheek) dan voor een eigen (privé) woning.

Wat verder opvalt is dat er veel verschillen zijn tussen de banken onderling. Zo is de SNS bank het makkelijkst als het gaat om een bedrijfshypotheek. Maar voor een standaard hypotheek is de kans groot dat de ING of de Rabobank willen helpen. Een hypotheek bij de ABN Amro aanvragen heeft de minste kans zo blijkt uit een enquéte onder zelfstandig ondernemers.

Veelgehoorde eisen van banken zijn dat de ZZP'er minimaal drie jaarrekeningen kan overleggen. Hieruit moet blijken dat de omzet en winst van de onderneming constant zijn en dat er voldoende toekomstperspectief is voor het bedrijf. Immers, de bank moet geloven in de onderneming anders wordt er geen geld geleend. Tot slot blijkt dat ongeveer de helft van de ondernemers die de enquéte hebben ingevuld niet tevreden is over de huidige lening of hypotheek die ze hebben lopen, de helft hiervan zal een lopende lening of hypotheek ook daadwerkelijk oversluiten binnen korte tijd.

Meer financieel nieuws...