Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen makkelijker voor grote bedrijven

Het wordt makkelijker voor grote bedrijven om geld te lenen door een nieuw ondernemingsfonds.

Grote bedrijven kunnen binnenkort makkelijker geld lenen bij het NL Ondernemingsfonds. Het fonds dat een initiatief is van Euronext Amsterdam in samenwerking met institutionele beleggers, Robeco en banken mikt op een omvang van maarliefst 1 miljard binnen 5 jaar.

Bedrijven met een omzet van minimaal 25 miljoen kunnen in aanmerking komen voor een lening, die ten minste 10 miljoen is. Mogelijk komen er in een latere fase ook leningen voor kleinere ondernemingen. Het voornaamste doel is om een nieuwe financieringsbron te worden voor het bedrijfsleven en op deze manier groeiplannen te kunnen finacieren. Het fonds anticipeert op het herstel van de economie en de kredietvraag die daaruit voorkomt.

Het fonds wordt beeheerd door Robeco en richt zich op institutionele beleggers.

Meer financieel nieuws...