Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen met een uitkering

Is het mogelijk om een lening aan te vragen als je alleen een uitkering als inkomsten hebt. Het antwoord is ja.

Is het mogelijk om een lening aan te vragen als je alleen een uitkering als inkomsten hebt. Het antwoord is ja. Een ander punt is of het ook daadwerkelijk verstandig is om dit te doen. Denk van te voren goed na of je de lening wel echt nodig hebt, en vraag alleen een lening aan voor belangrijke of nuttige dingen, en niet voor luxe goederen of vakanties.

Je partner als borg voor jouw lening

Een goede optie voor mensen met een uitkering kan zijn om hun partner borg te laten staan voor hun lening. Op die manier heeft de bank meer zekerheid over de terugbetaling en is zij eerder bereid om jou een lening te verstrekken, ondanks je uitkering en het feit dat je geen baan hebt. Je moet natuurlijk wel een partner hebben die geld en of werk heeft en daarnaast ook bereid is om borg te staan voor jouw lening.

De WW uitkering en de bijstandsuitkering, weinig kans!

Deze twee uitkeringen geven weinig hoop op een lening. De kredietverstrekker weet dat bij WW uitkering de uitkering maar tijdelijk is. Er is natuurlijk kans dat je weer werk vindt op de arbeidsmarkt, maar als dat niet zo is dan zal je WW uitkering op een gegeven moment afgelopen zijn en heb je geen inkomen meer om je lening af te lossen. De kredietverstrekkers zitten hier uiteraard niet om te springen!

Bij een bijstandsuitkering geldt dat dit type uitkering erg laag is. Mensen met een bijstandsuitkering houden doorgaans weinig over nadat alle standaard uitgaven zoals huur en eten zijn gedaan. Deze mensen kunnen dus geen grote aflossingen doen, en banken zullen dan ook huiverig zijn om mensen met deze soort uitkering een lening te verschaffen.

Geld lenen met een AOW uitkering

Iets anders wordt het als je wilt lenen met een uitkering en je uitkering is een AOW uitkering. Dit type uitkering geeft namelijk wel vastigheid. Mensen krijgen een vast inkomen, hebben soms nog een aanvullend pensioen, en hebben meestal hun zaakjes op orde. De enige onzeker factor is de leeftijd. Mensen met een AOW uitkering zijn ouder dan 65 jaar. Het kan dus zo zijn dat deze mensen niet heel lang meer te leven hebben. Met een AOQ uitkering kun je dus vaak geen zeer langlopende lening of een lening van een zeer groot bedrag afsluiten.

Meer financieel nieuws...