Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen voor mijn droomtuin: hoe doe ik dat?

De zomer staat voor de deur en wat doen we graag tijdens de zonnige maanden? Juist, lekker in de tuin ontspannen. Hierbij kun je denken aan gezellig barbecueën met de familie of met vrienden genieten van een drankje na een lange werkdag. Maar ben jij eigenlijk tevreden met je tuin? We kunnen ons voorstellen dat je stiekem nog droomt van een mooi terras met luxe loungeset, een strak groen gazon of een kleurrijke bloementuin. Of misschien wil je zelfs een vijvertje of zwembad laten aanleggen. Waar je ook van droomt: de kosten kunnen flink oplopen. Gelukkig is het mogelijk om geld te lenen voor de make-over van je tuin. Lees snel verder, want wij vertellen je hoe je dit aanpakt.

1. Doe inspiratie op en maak een wensenlijstje
Je moet natuurlijk eerst een goed beeld hebben van de tuin die je wilt hebben. Anders kun je niet inschatten hoeveel de tuinrenovatie gaat kosten. Neem dus de tijd om te ontdekken wat je aan je huidige tuin wilt veranderen en wat je mooi vindt. Blader eens door een tuinmagazine of neem een kijkje op sociale media. Pinterest en Instagram bieden bijvoorbeeld veel inspiratie.

2. Bepaal welke lening je nodig hebt
Je weet waarschijnlijk dat het gebruikelijk is om geld te lenen voor een verbouwing. Het is natuurlijk ook mogelijk om hetzelfde te doen voor je tuin. De vraag is echter: 'Welke lening moet ik aanvragen?'. Een persoonlijke lening is een goede optie als je al ongeveer weet hoeveel geld je nodig hebt. Je ontvangt dan in één keer het bedrag en dat los je vervolgens in vaste maandelijkse termijnen af. Het voordeel is dat je dan niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het is ook mogelijk om te kiezen voor doorlopend krediet als je grootse plannen hebt. Je hebt dan iets meer speelruimte, omdat je dan zelf bepaalt hoeveel geld je opneemt en wanneer je dit doet. Dit is ideaal als je nog niet weet hoeveel je moet lenen.

3. Vind de meest gunstige lening voor jouw situatie
Geld lenen kost altijd geld. Sluit dus niet een lening af bij de eerste de beste aanbieder, maar ga op onderzoek uit. Met andere woorden: vergelijk leningen om de meest voordelige optie te vinden. Let dus niet alleen op het rentepercentage, maar ook op de looptijd en op de betrouwbaarheid van de aanbieder. Het spreekt voor zich, maar lees ook zeker de voorwaarden goed door. Je gaat immers een verplichting aan dus je moet je ook aan de afspraken houden.

Meer financieel nieuws...