Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen zonder inkomen

Alhoewel geld lenen zonder inkomen niet altijd even gemakkelijk gaat, zijn er toch wel verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten.

Alhoewel geld lenen zonder inkomen niet altijd even gemakkelijk gaat, zijn er toch wel verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten. Ook voor mensen met een zeer klein of een deeltijd inkomen geldt hetzelfde. Hieronder bespreken we enkele mogelijkheden en tips voor het lenen zonder inkomen. Zo bespreken we bijvoorbeeld verschillende sociale opties, zoals onderhandse leningen, sociale banken of minileningen.

Onderhandse leningen

Bij een onderhandse lening sluit je een lening af bij bijvoorbeeld een bevriende persoon of bij een familielid. Je leent dus niet bij een normale gangbare kredietverlener zoals bijvoorbeeld een bank of de overheid. Je sluit een onderling contract af over de hoogte van het bedrag, de rente, en de aflossingstermijn.

Bij dit type leningen hoef je natuurlijk geen BKR garantie te kunnen overleggen, tenzij de lening verstrekker dit zou willen natuurlijk. Dit is uiteraard een belangrijk voordeel van dit type lening, vooral voor mensen die geld willen lenen zonder inkomen, of met een laag salaris.

Waar je op moet letten bij het afsluiten van een onderhandse lening is dat je de voorwaarden goed vastlegt en dat je daarbij niet een te lage rente hanteert. Een lage rente klinkt in eerste instantie natuurlijk erg aantrekkelijk, zeker als je geld van of aan familieleden geld leent. Echter, als de gerekende rente te laag is, dan kan de belastingdienst jouw lening aanmerken als zijnde een schenking. Als je een bedrag aan iemand schenkt, of als iemand een bedrag van jou geschonken krijgt, dan moet er over dat bedrag schenking belasting betaald worden. Je verliest hierbij dus een extra bedrag, een bedrag dat vele malen hoger kan zijn dan enkele procentjes rente.

Alhoewel de onderhandse lening dus een prima mogelijkheid is voor als je iemand kent met geld die je vertrouwt, betekent dat niet dat je zonder rente kan lenen. Er blijven dus kosten aan deze lening soort verbonden.

De sociale bank

De gemeente kan besluiten om je via de gemeentelijke kredietbank geld te lenen. Je komt voor dit type lening in aanmerking als je tot maximaal 130 procent van het minimumloon verdient. Dus niet alleen mensen zonder inkomen maar ook mensen met een laag inkomen kunnen via deze weg een lening afsluiten.

Dit soort sociale banken kijken naast je inkomen ook naar de reden waarvoor je het geld wil gebruiken, je mag het bijvoorbeeld niet voor luxe goederen gebruiken, maar wel voor nuttige dingen zoals bijvoorbeeld je huis.

Stadsbank van lening

De stadsbank van lening is een bank van de gemeente waar je geld kan lenen als je een onderpand levert. Op die manier kun je dus een lening afsluiten ondanks dat je een negatieve BKR registratie hebt. Ook zonder inkomen kun je hier dus terecht om geld te lenen. Er zit altijd wel rente op dit type leningen en vaak betaal je ook nog een extra bedrag, dat ook wel afsluitkosten wordt genoemd. De rente ligt meestal zo ongeveer rond de tien procent. Als het je niet lukt om de verschuldigde rente op tijd te betalen dan kan je je onderpand verliezen. Je moet dus wel altijd je rente op tijd betalen, maar je hoeft vaak niet voor een bepaalde tijd het bedrag af te lossen. Het is uiteraard wel het goedkoopst om dit zo snel mogelijk te doen, anders blijf je steeds maar rente betalen en wordt je lening duurder.

Meer financieel nieuws...