Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geld lenen zonder vast contract?

Bij de meeste kredietverstrekkers kun je ook zonder vast contract in sommige situaties geld lenen. Hier vind je handige tips over geld lenen zonder vast contract.

Geld lenen zonder vast contract

Als je nog jongvolwassen bent, weet je dat het moeilijk is om bijvoorbeeld een consumptief krediet af te sluiten. Dit komt omdat een kredietverstrekker soms pas geld wil lenen als je een vast contract hebt bij jouw werkgever. Dit geeft hun namelijk meer zekerheid. Maar, gelukkig zijn er ook een heleboel kredietverstrekkers die jou ook zonder vast contract een lening willen aanbieden. Het is wel makkelijker, als je een vast contract hebt, want anders komen er meerdere voorwaarden bij kijken.

Als je geen vast contract hebt, moet je aan het volgende voldoen: je moet minimaal 25 jaar oud zijn en geen negatieve BKR-registratie hebben. Indien je al een keer een lening hebt gehad en deze op tijd hebt betaald, kan deze BKR-registratie in jouw voordeel werken. De kredietverstrekker ziet namelijk dat je loyaal bent en zal geen risico zien om een bedrag aan jou te lenen.

Daarnaast moet je minimaal 1 of 2 jaar in dienst zijn bij jouw huidige werkgever. Voldoe je niet aan deze eis, omdat je net bent begonnen bij jouw baan? Vraag dan een intentieverklaring op bij jouw baas. Door die verklaring heb je meer kans dat je wel een lening krijgt.

Er is nog een andere optie om geld te lenen, zonder dat je een vast contract hebt bij jouw werkgever. Het kan namelijk zijn dat je ook geen intentieverklaring krijgt van jouw baas, omdat je daarvoor er nog te kort werkt. Gelukkig zijn er dan nog andere mogelijkheden. Je kunt namelijk lenen bij de gemeentelijke kredietbank. In enkele gemeenten worden er persoonlijke leningen verstrekt. Het bedrag dat je kunt lenen ligt ongeveer tussen de € 500 en € 4.000 euro. Ook hierbij geldt dat je natuurlijk aan een aantal voorwaarden moet voldoen. De voorwaarden zijn als volgt: je moet minimaal 18 jaar oud zijn en in de gemeente wonen die de lening verstrekt. Daarnaast moet je een regelmatig inkomen hebben, maar niet meer verdienen dat 130% van het minimumloon. Als je wel meer verdient, dan moet je aan tonen dat je via de bank geen lening kunt krijgen. Geld lenen is nog niet zo makkelijk.

Verantwoord lenen zonder vast contract

Als je aan bovenstaande voorwaarden voldoet of een intentieverklaring van jouw werkgever hebt, is de kans groot dat jij een lening mag afsluiten. Dat is natuurlijk super, maar denk er wel aan dat je niet zoveel zekerheid hebt. Zonder vast contract, kun je zomaar je baan verliezen, waardoor je in een klap ook je inkomsten kwijt bent. Aan een lening zitten maandelijkse lasten verbonden, die je zonder inkomsten ook niet meer kunt betalen, wat kan gaan leiden tot een negatieve BKR-registratie.

Het is daarom ook verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten in plaats van een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat het rentebedrag elke maand vast en is deze ook lager dan bij een doorlopend krediet. Daarnaast leen je het bedrag in één keer, wat ook voordelig kan zijn. Bij deze leenvorm kies je ook van tevoren hoe lang je over het aflossen wil doen. Oftewel alles staat vast en dat geeft zekerheid.

Bij een doorlopend krediet schommelt de rente continue, waardoor je maandlasten elke maand weer kunnen verschillen. Als je geen vast contract hebt is het misschien niet handig om voor deze leenvorm te kiezen.

Hoeveel kan ik lenen zonder vast contract?

We kunnen je helaas niet in cijfers vertellen hoeveel je kunt lenen als je geen vast contract hebt. Hoeveel geld je kunt lenen hangt namelijk af van jouw inkomen en je vaste maandlasten. Er geldt dan uiteraard: hoe hoger je inkomen is, hoe meer je mag lenen. Het is wel belangrijk dat je naast de lasten die een lening per maand met zich meedraagt, jij je andere vaste lasten ook kunt betalen. Daarom wordt er ook naar jouw maandlasten gekeken door een kredietverstrekker. Op basis van die gegevens, wordt er berekend hoeveel geld jij kan lenen.

Online lening aanvragen zonder vast contract

Het is belangrijk om eerst kredietverstrekkers te vergelijken. Zo kom je erachter wie de laagste rente heeft en het beste geschikt is voor jou. Als je via een vergelijkingssite een kredietverstrekker hebt gevonden, kun je vaak meteen een offerte aanvragen. Deze offerte is gratis en vrijblijvend.

Je kiest natuurlijk altijd voor de kredietverstrekker met de laagste rente, maar het kan zijn dat over een tijdje een andere kredietverstrekker veel lager staat met de rente en jou hetzelfde bedrag wil lenen. Je kunt dan eenvoudig je lening oversluiten. Jouw huidige lening wordt afgelost door de kredietverstrekker en jij moet voortaan de rente en aflossing aan jouw nieuwe kredietverstrekker betalen.

Meer financieel nieuws...