Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Geldzaken via smartphone in opmars

Het aantal Nederlands dat geldzaken doet via de smartphone neemt alsmaar toe. In het tweede kwartaal van 2012 maakte 17,9 procent van de mensen gebruik van bankieren via een mobiele applicatie.

Het aantal Nederlanders dat geldzaken doet via de smartphone neemt alsmaar toe. In het tweede kwartaal van 2012 maakte 17,9 procent van de mensen gebruik van bankieren via een mobiele applicatie. Dat komt naar voren uit een onderzoek van bureau Telecompaper onder ruim 130 duizend leden.

Onder bankieren valt in dit geval geld overschrijven en saldo bekijken. Meer dan 6 procent betaalde al mobiel, bijvoorbeeld aan de kassa.

De cijfers laten een flinke groei zien. Precies een jaar eerder gaf 1 op de 10 mensen aan al bezig te zijn met mobiel bankieren. Minder dan 2 procent van de ondervraagden deed destijds mobiel betalen.

De opmars van mobiel bankieren is te danken aan de opkomst van smartphones en bijbehorende apps. Klanten van ABN Amro hebben al sinds april 2010 de mogelijkheden hun banksaldo op een smartphone te checken. Sinds juni 2011 kunnen ABN Amro-klanten ook geld overmaken via hun telefoon. 650 duizend mensen maken daarvan gebruik.

De ING Bank heeft sinds november 2011 een app voor bankieren via de smartphone. De app is al door 1,2 miljoen mensen gedownload met meer dan 10 miljoen transacties als gevolg. Van die 10 miljoen transacties vonden er afgelopen maand 2,6 miljoen plaats. Met de app van de ING is het ook mogelijkheid iDEAL-betalingen te verrichten.

De mogelijkheid om bij de kassa af te rekenen met mobiel betalen wordt alleen nog maar aangeboden door de Rabobank. De bank, die zo’n 800 duizend mobiele bankiers telt, is vanaf 2010 bezig met experimenten in winkels, supermarkten en bedrijfskantines. Mobiel betalen kan via de speciale app of een betaalsticker met NFC chip die je op of in je mobiele telefoon kunt plakken.

De Rabobank verwerkt maandelijks 150 duizend mobiele betalingen op ruim 3500 verschillende locaties in Nederland. De nieuwe manier van betalen zal tijdens de Olympische Spelen in Londen gepromoot worden onder de bezoekers van het Holland Heineken House. Naar verwachting komen daar ruim 100 duizend bezoekers.

Meer financieel nieuws...