Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Goud is de perfecte investeringsvorm voor je persoonlijke kapitaal

Al duizenden jaren geleden werd goud gebruikt als betaalmiddel, tot het gewicht van de gouden munt meer waard was dan de waarde die op de munt stond. De val van rijke beschavingen en economische crisissen hebben de waarde van goud nooit echt schade berokkend. Eigenlijk laat de goudkoers door de eeuwen heen een gestaag stijgende lijn zien. Het is dan ook geen wonder dat het vandaag de dag een populair edelmetaal is om in te investeren en te verkopen. Bij de meeste erkende goudhandelaren kun je terecht met je goudbaren, gouden munten en oud goud. Goud inwisselen in Nederland is aan strenge regelgeving gebonden. Er wordt samengewerkt met Waarborg Holland, opgericht door de Minister van Economische Zaken en Klimaat, die de zogenaamde Waarborgwet toepast en handhaaft. Met een keuring van Waarborg Nederland weet je zeker dat je een eerlijke prijs voor je goud krijgt. In dit artikel vertellen we je hoe je goud omzet in geld en waar je op moet letten zodat je de beste prijs krijgt.

Verkopen tegen de actuele koers

Hoewel de goudprijs niet heel erg op en neer gaat is het wel belangrijk om je goud te verkopen tegen de meest actuele koers. Bij een substantiële hoeveelheid goud kan een paar procent best een behoorlijk bedrag zijn. Zorg daarom dat je zakendoet met een handelaar die zijn eigen goudprijzen 24 uur per dag en 7 dagen per week koppelt aan de daadwerkelijke goudkoers. Erkende goudhandelaren verversen de prijzen elke 5 minuten zodat je zeker weet dat de prijs eerlijk is.

Goudbaren

Goud komt in verschillende verschijningsvormen. Zo heb je baren goud. Dit zijn eigenlijk de welbekende goudstaven die we kennen uit films. Maar een baar kan ook een stuk kleiner zijn, zo kun je al voor zo’n 60 euro een goudbaar kopen van 1 gram. Maar als je iets beter in de slappe was zit kun je ook voor ruim 50.000 euro een baar van 1 kilo kopen. En alles wat daar tussenin zit.

Gouden munten

Canadese Maple Leafs, Amerikaans Golden Eagles en Zuid-Afrikaanse Krugerrands zijn voorbeelden van gouden munten. Een gouden baar bestaat voor 99,99 procent uit goud terwijl een Krugerrand 33.93 gram weegt waarvan 1 troy ounce (31,103 gram) bestaat uit puur goud en de rest uit koper. Bij andere munten ligt de verhouding goud en andere metalen weer anders. Buiten de waarde in goud die munten vertegenwoordigen hebben ze ook een bepaalde verzamelwaarde. Een munt uit een zeldzame en dus gewilde jaargang kan dus veel meer waard zijn dan dezelfde munt die in een ander jaar is geslagen. Want als je geld nodig hebt is bijvoorbeeld een krugerrand verkopen een snelle manier om snel aan cash te komen.

Oud goud

Oud goud zijn gouden sieraden en horloges die je ergens in een la hebt liggen. Deze worden eerst naar Waarborg Nederland gestuurd om het gehalte goud te bepalen voordat een handelaar een aanbod doet om het van je te kopen.

Meer financieel nieuws...