Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Griekenland wil korting op leningen ABN Amro

ABN Amro gaat mogelijk een fors verlies lijden op een portefeuille leningen aan Griekenland. De obligaties worden onderdeeld van de Griekse schuldenherstructurering.

ABN Amro krijgt mogelijk een financiële tegenvaller voor de kiezen. Het Griekse ministerie van financiën heeft laten weten dat obligaties die zijn uitgegeven door staatsbedrijven onderdeel worden van de Griekse schuldenherstructurering.

ABN Amro heeft in totaal een portefeuille leningen van 1,3 miljard euro aan Griekse overheidsbedrijven, waaronder de Griekse spoorwegen. De mededeling van Griekenland betekent dat ABN Amro een fors verlies zal lijden op die leningen.

Onlangs zei bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm dat de bank nog niet wist of het geacht werd aan de vrijwillige schuldendeal mee te werken en nog niets van de Griekse overheid gehoord te hebben. Uit de mededeling blijkt nu dat ABN Amro geacht mee te doen aan de schuldenherstructurering.

“We beraden ons nu en laten op 18 april tijdens een bijeenkomst met alle betrokken partijen weten wat ons besluit is”, zegt een woordvoerder van ABN Amro, die dus op de hoogte is van de Griekse mededeling. Of er ook daadwerkelijk contact is geweest tussen de bank en Griekenland, wilde de woordvoerder niet kwijt.

In maart werden tijdens de grootschalige herstructurering van Griekse schulden door obligatiehouders uit de private sector voor 53,5 procent aan schulden afgeschreven. Hierdoor wordt de schuldenlast met 206 miljard euro verlaagd. De deadline voor obligatiehouders zoals ABN Amro om al dan niet definitief mee te doen aan de herstructurering is 20 april.

Meer financieel nieuws...