Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Heb je net een nieuwe onderneming? 3 praktische tips

Heb je recent besloten om voor jezelf te beginnen? Dan staat je het nodige te wachten. Je moet er zelf immers voor zorgen dat er voldoende geld binnenkomt om van rond te komen. Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf succesvol van start gaat, moet je je goed voorbereiden. Uit ervaring weten we helaas dat het hier nog wel eens misgaat. Uiteraard wil je een valse start voorkomen. Daarom schieten wij je te hulp. In de onderstaande tekst zetten we 3 praktische tips voor startende ondernemers op een rijtje.

1. Open een zakelijke rekening

Als startende ondernemer wil je de kosten ongetwijfeld zo laag mogelijk houden. Daarom besluit je mogelijk om jouw persoonlijke rekening te gebruiken in plaats van een zakelijke rekening openen. Dit is een optie, maar veel banken staan dit niet toe. In hun voorwaarden staat namelijk dat je een privérekening niet mag gebruiken voor zakelijke doeleinden. Zij controleren hier steekproefsgewijs op. Besluit je toch een persoonlijke rekening te gebruiken voor zakelijke betalingen? Dan loop je vroeg of laat mogelijk tegen de lamp.

Een zzp zakelijke rekening openen brengt kosten met zich mee, maar je profiteert ook van de nodige voordelen. Zo is het makkelijk om de financiën van jouw bedrijf op orde te houden als je zo’n rekening opent. Zakelijk geld en privégeld worden op deze manier immers van elkaar gescheiden. Daarbij komt dat jouw bedrijf een professionele uitstraling heeft als je een zakelijke rekening opent. Klanten storten dan immers naar een rekening die op naam staat van een bedrijf in plaats van een persoon.

2. Schaf een boekhoudprogramma aan

Wanneer je voortvarend van start wilt gaan als ondernemer, moet je niet alleen een zakelijke rekening openen. Wij raden je ook aan na te denken over de manier waarop je jouw boekhouding wilt doen. Sommige ondernemers besteden dit uit aan een boekhouder. Dit is een optie, maar bedenk wel dat dit kosten met zich meebrengt. Zit je hier niet op te wachten? Dan biedt een boekhoudprogramma uitkomst. Wie zo’n programma wil gebruiken, hoeft geen kennis te hebben van boekhouden. Het programma vertelt je namelijk precies wat je moet doen. Eén van de grote voordelen van een boekhoudprogramma is dat je hier jouw zakelijke rekening aan kunt koppelen. Transacties worden dan automatisch ingelezen, waardoor je hier zelf geen tijd meer in hoeft te steken.

3. Sluit de juiste verzekeringen af

De derde en laatste tip uit deze tekst heeft betrekking op verzekeringen. Als zelfstandig ondernemer is het namelijk belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Gelukkig is er op dit gebied van alles mogelijk. Omdat de keuze zo ontzettend groot is, weten veel ondernemers niet welke verzekeringen zij wel en niet af moeten sluiten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is aan te raden. Hiermee ben je namelijk verzekerd van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering ook het overwegen waard. Je verzekert je zo namelijk tegen schade die ontstaat door een fout van jou of iemand die voor je werkt.

Meer financieel nieuws...