Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Hoe maak je een goede indruk tijdens je sollicitatie in e-commerce?

Een motivatiebrief schrijven, wachten op antwoord, hopen op een uitnodiging, weer een teleurstelling, nieuwe sollicitatie, op gesprek, weer wachten. Solliciteren is waarschijnlijk niet meteen iets wat in je top 10 most favorite things to do staat. Maar ook solliciteren in e-commerce kan je leren. Klaar om echt kei-goed te worden en iedereen vanaf het eerste gesprek al omver te blazen met jouw assertiviteit en communictaieskills? Lees gauw verder!

Evenwicht

De mensen voor jou willen je leren kennen. Aan de ene kant willen ze weten of je de juiste technische skills op zak hebt, maar aan de andere kant - en daar hechten recruiters en bedrijfsleiders meer en meer belang aan - is je persoonlijkheid doorslaggevend. Pas je in het team? Ben je iemand die weet van aanpakken? Ben je vooruitstrevend? Zoek daarom naar een goed evenwicht tussen luisteren en af en toe zelf ook eens iets zeggen. Een passief interview waar de vragen langs een kant gesteld worden, is niet dynamisch en draait uit op een flop. Een getrainde recruiter zal ervoor zorgen dat je wel moet praten, maar zelf initiatief nemen en het gesprek richting geven toont uitstekende communicatieve vaardigheden die je in e-commerce zeker nodig hebt. Heb je een specifiek idee over de check-out en de betaalmethoden op de webshop, deel die dan. Zo maak je een geïnteresseerde en betrokken eerste indruk.

Stel vragen

Eentje waar de meeste sollicitatiegesprekken mee eindigen. Heb je zelf nog vragen? Om te zorgen dat je niet met een mond vol tanden staat wanneer die vraag komt - ze komt zeker, daar kan je van op aan - bereid je het best wat diepgaande vragen voor. Vragen waar je indruk mee maakt. Vraag naar de betaalsystemen voor de webshop bijvoorbeeld. Of hoor eens welke andere tools ze gebruiken om hun webshop op-en-top te laten draaien. Spring in op de antwoorden, vertel waar jij mee kan werken, enkele dingen die je bij je research hebt opgemerkt en welke ervaringen je hebt met welke systemen.

Hoe ga je om met een nee?

Soms is er geen klik, heb je net niet de juiste kennis of staat de functie je toch niet aan. Ook dan kan een sollicitatie waardevol zijn, want feedback is echt goud waard. Vergeet dus zeker niet om door te vragen wanneer je een afwijzing krijgt. Van je fouten kun je leren en positieve punten neem je mee naar het volgende sollicitatiegesprek. Succes!

Meer financieel nieuws...