Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Je hebt vast wel eens gehoord van een persoonlijke lening. Dat is een van de leenvormen die je kunt kiezen, wanneer je geld gaat lenen van een kredietverstrekker. Ondanks dat geld lenen geld kost, kiezen velen toch voor een persoonlijke lening. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan, die voor jou als lener juist voordelig zijn. Hoe zo’n lening precies werkt, lees je in dit artikel.

Geld lenen kost geld

Als we een ding zeker weten is het wel dat geld lenen geld kost. Dat is een gegeven en dat gaat ook nooit veranderen. Toch is het soms nodig om geld te lenen. Als je iets graag wil heb je namelijk een zak geld nodig. Of het kan zijn dat je opeens in een situatie terecht komt, waarin je geld nodig hebt. Zulke situaties doen zich helaas vaker voor dan dat je zou willen.

Een lening kan jou dus ook een stuk vooruit helpen. Het is dan ook een hulpmiddel waar je soms gebruik van moet maken. De lening die wij dan aanraden is de persoonlijke lening.

De persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een lening, waarbij jij als lener veel voordelen hebt. Je gaat geld lenen voor een specifiek bedrag. Dat kan zijn omdat je een nieuwe keuken of badkamer wil, een cursus gaat volgen of een heel ander leen doel hebt.

Bij een persoonlijke lening staat alles vast. Dit betekent dat je specifiek weet hoeveel je wil lenen. Daarnaast staat de rente vast en kom je dus niet voor verrassingen te staan. Als iets veel schommelt is het wel een rentepercentage. Gelukkig kun je kiezen voor een persoonlijke lening met laagste rente.

Daarnaast staat ook de looptijd van de lening vast. Dat betekent dat je specifiek weet hoeveel maanden je de tijd hebt voor de aflossing. Zo kun je jouw uitgaven beter bijhouden. Als je de looptijd, het leenbedrag en de rente weet. Weet je namelijk ook hoeveel je per maand moet betalen.

Bij een persoonlijke lening kom je dus niet voor verrassingen te staan en weet je dus waar je aan toe bent. Dat is een groot voordeel. Een lening moet namelijk een hulpmiddel zijn en jou niet de schulden in helpen bij wijze van spreken. Daarom is het goed dat alles vooraf vast staat. Je weet dan precies waar je mee akkoord gaat, wanneer je tekent.

Je hebt zelfs de optie op vroegtijdig extra af te lossen. Dat is geheel boetevrij. Dat betekent dat je sneller de lening kunt aflossen, dan dat je eigenlijk gepland had. Dat brengt natuurlijk ook weer voordelen met zich mee. Stel je hebt een kinderwens, dan is het wel verstandig om de lening van te voren af te betalen. Een kind kost namelijk een hoop geld en daar kun je de maandelijkse aflossing dus niet bij gebruiken.

Het afsluiten

Het afsluiten van een persoonlijke lening is erg simpel. Je moet ten eerste tussen de 21 en 74 jaar oud zijn. Als dat het geval is, kun je online aangeven wat je wil lenen en voor welk doel. Je kiest dan de lening die bij jou past en sluit daar een offerte voor af. Als dat gebeurt is, wordt je op enig moment gebeld door een financieel adviseur van de kredietverstrekker.

Samen met de adviseur kijk je naar jouw persoonlijke en financiële situatie. Hij of zij zal ook vragen naar de specifieke wensen die je hebt. Als alle informatie verzameld is door de adviseur, komt er uiteindelijk een advies uit. Mocht je met dat advies akkoord gaan, dan staat het geld al binnen 2 dagen op jouw rekening.

Meer financieel nieuws...