Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Hollande pleit voor euro-obligaties

De Franse president François Hollande blijft onveranderd van standpunt. Deze week zal hij opnieuw pleiten voor de uitgifte van euro-obligaties.

De Franse president François Hollande blijft onveranderd van standpunt. Deze week zal hij tijdens het informele diner met de 27 EU-leiders opnieuw pleiten voor de uitgifte van euro-obligaties.

“Ik zal alle voorstellen voor economische groei schetsen op deze informele bijeenkomst op 23 mei”, aldus Hollande in Camp David in het slot van de bespreking van de G8, de acht grootste economieën ter wereld. “Van dit pakket zullen euro-obligaties deel uitmaken en ik zal niet de enige zijn met dat voorstel. Ik kreeg hiervan bevestiging op de G8.”

Duitsland wil juist het veto tegen de uitgifte van euro-obligaties opheffen of de Europese Centrale Bank (ECB) eurolanden meteen te geld te lenen. Hollande laat weten druk te blijven uitvoeren op die plannen.

Volgens Hollande zijn euro-obligaties een goed middel tegen de economische crisis, omdat volgens zijn beredenering landen die moeilijk aan geld kunnen komen op de financiële markten goedkoper geld kunnen lenen. Duitsland vindt juist dat euro-obligaties gaan betekenen dat probleemlanden te makkelijk tot te veel geld toegang krijgen, waarbij de rente van de gezamenlijke pool van obligaties sterk oploopt. Dat is voor een rijk land als Duitsland niet gunstig.

Meer financieel nieuws...