Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

IBAN definitief langer uitgesteld

IBAN is door het Europees Parlement uitgesteld tot 31 augustus 2014, welke gevolgen heeft dit voor de verdere invoering?

Betalen met IBAN, al 10 jaar is de EU er mee bezig. Maar in de praktijk lijkt het allemaal lastiger dan voorzien. Met een uitstel tot gevolg nu. IBAN wordt niet al op 1 februari ingevoerd, maar pas op 1 augustus 2014. Tot die tijd kan iedereen nog betalen met de gewone rekeningnummers.

Banken mogen ook langer automatisch rekeningnummers omzetten naar IBAN-nummers. Maar u kunt ook altijd gebruik maken van onze IBAN-generator. Waarmee u eenvoudig uw rekeningnummer omzet in het IBAN-nummer.

IBAN wordt ingevoerd om Europese betalingen eenvoudiger te maken. Alle rekeningnummers zijn straks simpelweg te gebruiken voor betalingen van en naar elk EU-land, waardoor alles eenvoudiger moet worden. In de praktijk zijn veel geluiden te horen van mensen die nauwelijks buitenlandse betalingen verrichten maar nu wel met een lang rekeningnummer worden opgezadeld.

Groot voordeel is wel dat de betalingen met de invoering van IBAN-nummers straks net zo snel moeten zijn als nationale betalingen.

Meer financieel nieuws...