Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

IMF houdt rekening met Grieks vertrek uit eurozone

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) houdt rekening met een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Althans, dat moet, zo stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) houdt rekening met een vertrek van Griekenland uit de eurozone. Althans, dat moet, zo stelde IMF-topvrouw Christine Lagarde tegenover de Franse televisiezender France 24.

“Wij hopen zeker niet dat het gebeurt, maar wij moeten technisch op alles zijn voorbereid”, luidde de reactie van Lagarde of het vertrek van Griekenland uit de eurozone bespreekbaar is. Griekenland kampt met zware financiële problemen, maar nu heerst er ook een politieke crisis.

Lagarde zei wel dat als het Grieks vertrekt uit de eurozone definitief is de gevolgen ernstig zijn. “Dat heeft consequenties voor de groei, voor de handel en voor de financiële markten. Je kunt er zeker van uitgaan dat het rommelig wordt.”

Meer financieel nieuws...