Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

IMF pleit voor grotere wereldwijde beschermingsmuur

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleit dat lidstaten een grotere wereldwijde beschermingsmuur moeten oprichten om ergere kredietcrisis te voorkomen, aldus IFM-directeur Christine Lagarde.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) pleit dat lidstaten een grotere wereldwijde beschermingsmuur moeten oprichten. Dit ter preventie van het overslaan van de kredietcrisis naar gezonde economieën elders in de wereld, aldus directeur van het IMF Christine Lagarde.

“In de huidige wereldwijde economie met een ongekend aantal onmiddellijke verbindingen is een sterke Europese beschermingswal slechts deel van de oplossing”, zegt Lagarde. “Een sterkere globale beschermingsmuur zal de ring van bescherming voor elk land helpen afronden.”

Verder wil Lagarde meer middelen om het IMF effectiever te maken. Om die reden gaat het instituut samen met de Wereldbank, de ministers van Financiën van de G20-landen en centrale bankiers praten over uitbreiding van het al bestaande pakket middelen die het IMF reeds heeft.

Tot slot vindt het hoofd van het IMF dat rijke landen op een voor hun specifieke manier financiële problemen moeten oplossen en dat beleidsmakers zich meer moeten richten op maatregelen de groei van de economie te goed komen. De onrust op de obligatiemarkten en de beurzen in Europa zijn volgens haar nog de grootste oorzaak van de crisis en dat daarom de situatie fragiel blijft.

Meer financieel nieuws...