Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

In 5 stappen starten met investeren in bitcoin voor beginners

Bitcoins, je zult er ongetwijfeld al eens over gehoord hebben in het nieuws, op internet of in de krant. Maar wat is het precies en wat kun je ermee? In dit eenvoudige stappenplan leggen we je alles uit over bitcoins en hoe je kunt beginnen met investeren in deze cryptovaluta. Voordat je afschrikt en denkt dat je hiervoor over grote bedragen op je rekening moet beschikken, geen zorgen. Iedereen kan namelijk beleggen in bitcoins. Ook zeer geschikt voor beginners! Lees je mee?

Stap 1: begin bij het begin en informeer jezelf wat bitcoins precies zijn.

Bitcoin wordt gezien als de allereerste cryptovaluta en is een reactie op het toenemende wantrouwen onder de mensen in de grote, bekende banken na de financiële crisis van 2008. Er was behoefte aan een nieuw digitaal betaalmiddel dat niet gecontroleerd werd door de banken en overheden. Het antwoord op die behoefte is de bitcoin!

Stap 2: onderzoek de verschillende soorten cryptocurrency en ontdek wat het beste bij je past.

Een van de bekendste cryptocurrency is de bitcoin, maar er zijn nog meer digitale spelers op de markt. Zo bestaat er naast bitcoin ook ethereum, litecoin en ripple. Bitcoin is echter met afstand de meest bekende cryptocurrency en daarmee een goed startpunt voor de beginnende bitcoin investeerder. Voor de meer geoefende belegger raden we aan om de cryptocurrency koersen in de gaten te houden zodat je de beste bitcoin- of crypto exchanges kan volgen. Iedere cryptocurrency kent namelijk een andere, steeds wisselende koers.

Stap 3: hoe kom je aan bitcoins?

Om te kunnen investeren en handelen in bitcoins, moet je natuurlijk eerst over bitcoins beschikken. Kortgezegd zijn er drie verschillende manieren om aan bitcoins te komen. Bitcoins zijn allereerst bedoeld als betaalmiddel, dus een van de simpelste manieren om aan bitcoins te komen is door het accepteren van bitcoins als betaalmiddel voor de verkoop van diensten of goederen bijvoorbeeld. Werk je als zelfstandige? Dan kan je je salaris ook laten uitbetalen in bitcoins! Een andere manier om aan bitcoins te komen is door te ‘minen’. Minen houdt in dat je je computer inzet voor het bitcoin netwerk, transacties verwerkt, het netwerk beveiligd en vervolgens een beloning ontvangt in de vorm van bitcoins. Wil je op deze manier bitcoins verdienen? Dan zul je moeten investeren in een snelle computer die beschikt over een flinke rekenkracht! Ook kun je zelf bitcoins kopen door te handelen met iemand die je kent die bitcoins heeft of door gebruik te maken van een platform zoals Bitcoin Era.

Stap 4: start met handelen.

Net als in de reguliere financiële markt, kent de cryptomarkt ook steeds wisselende koersen. Je kunt geld verdienen door bitcoins en andere cryptocurrency in te kopen en vervolgens op het juiste moment weer te verkopen. Om dit handelen in bitcoins gemakkelijker te maken kun je gebruik maken van de nieuwste versie van handel software die Bitcoin Era gebruikt. Het inschrijven bij de Bitcoin Era software is gratis en voor iedereen toegankelijk. Na je aanmelding kun je vrijwel direct beginnen met het handelen in bitcoin en andere cryptocurrencies. Je kunt al beginnen met handelen vanaf 25 dollar per ‘trade’.

Stap 5: volg het laatste nieuws, wacht en sla toe!

Uiteraard wil je zoveel mogelijk winst behalen met het handelen in bitcoins, maar er zijn wel risico’s aan verbonden. Wil je je winst maximaliseren? Volg dan het nieuws van de financiële markten en cryptokoersen. Soms kan het handig zijn om te wachten met verkopen of juist om snel toe te slaan. Die keuze is helemaal aan jou! Onthoud dat je met beleggen altijd je inzet kwijtraken. Dus het is goed om dit risico in acht te nemen en geen geld te investeren dat je niet kunt missen.

Meer financieel nieuws...