Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ING niet blij met Nederlandse lobby in Brussel

De Nederlandse lobby bij de Europese Unie is niet goed. Althans, dat stelt bestuursvoorzitter Jan Hommen van het financiële bedrijf ING over de lobby bij de Europese Commissie en de eurocrisis.

De Nederlandse lobby bij de Europese Unie is niet goed. Althans, dat stelt bestuursvoorzitter Jan Hommen van het financiële bedrijf ING. Hij baseert zijn mening op de handelswijze bij de ingrijpende verplichtingen die de Europese Commissie het bedrijf tijdens de eurocrisis heeft opgelegd.

“Nederland kan zich beter veel beter vertegenwoordigen in Brussel dan we hebben gedaan. Dat is ondermaats geweest”, aldus Hommen tegenover NRC Handelsblad. “Gewoon meer aanwezig zijn, meer mensen kennen, meer handjes schudden, met delegaties ernaar toe gaan. Eurocommissaris Kroes zei tegen me: ik zie bijna nooit iemand, ik zie alleen jou, er zijn zeker landen die dat spel beter spelen.”

De Nederlandse EU-commissaris Neelie Kroes zorgde ervoor dat ING noodgedwongen onderdelen moest verkopen. Op deze manier zou ING de ontvangen staatssteun kunnen terugbetalen. Momenteel wordt de kwestie behandeld door het Europees Hof van Justitie. Volgens Hommen zijn bijvoorbeeld Franse banken minder hard aangepakt dan ING.

De Nederlandse vertegenwoordigers in Brussel bestaan uit een ambassadeur en gespecialiseerde diplomaten.

Meer financieel nieuws...