Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ING stopt met bonusbeleid

Het bonusbeleid van ING voor het gewone bankpersoneel is verleden tijd. De bank is een nieuwe cao overeengekomen met de vakbonden. Dat meldt de ING zelf.

Het bonusbeleid van ING voor het gewone bankpersoneel is verleden tijd. De bank is een nieuwe cao overeengekomen met de vakbonden. Dat meldt de ING zelf.

Het nieuwe cao is 3 jaar geldig en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012. Onder het cao vallen 19.000 medewerkers van ING Bank en Westland Utrecht Bank in Nederland. Hoewel bonussen zijn geschrapt, krijgen medewerkers gedurende het cao wel vijf keer een loonsverhoging van in totaal 9,3 procent. Een andere voorwaarde is het krijgen van een eenmalig vast bedrag per jaar. Dat bedrag is afhankelijk van de hoogte van het salaris.

Directievoorzitter Nick van Jue van ING Nederland is blij de nieuwe beloningsstructuur, die benadrukt hoe belangrijk het moderniseren van de arbeidsvoorwaarden is. “ING en de vakorganisaties vinden het belangrijk om de medewerkers rust en zekerheid te bieden”, zo stelt Jue.

De vereenvoudiging van het beloningsbeleid en de aanpak van de topinkomens waren al langer een wens van het personeel van ING. CNV-bestuurder Wiersinga stelt dat de breed gedeelde opvatting over bonussen bij banken tot onverantwoorde risico’s kan leiden en dat ING er goed aan heeft gedaan de huidige bonuscultuur vaarwel te zeggen.

Voor het hogere management blijven bonussen nog wel bestaan. Verschil met eerst is dat ING de bonussen flink onder de loep gaat nemen. Het totale beloningspakket voor de ING-top zal uiteindelijk lager uitvallen, aldus een woordvoerder van ING.

ING werd in 2008 met staatssteun van de ondergang gered en er ontstond vorig jaar dan ook commotie toen ING topman Jan Hommen en andere bestuurders flinke bonussen wilde uitkeren. Hommen en zijn collega’s zagen daar uiteindelijk vanaf. De commotie was daarvoor de aanleiding.

Meer financieel nieuws...