Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Japan en China handelen in eigen valuta

Japan en China gaan vanaf deze week onderling handelen waarbij betaald wordt in de eigen valuta, de Chinese yuan en de Japanse yen. Dat laat de Japanse overheid weten.

Japan en China gaan vanaf deze week onderling handelen waarbij betaald wordt in de eigen valuta. Dat laat de Japanse overheid weten.

De onderlinge handel in eigen valuta tussen Japan en China, twee Aziatische economische groot grootmachten, moet ervoor zorgen dat de internationalisering van de Chinese yuan, ook wel renminbi genoemd, verbeterd.

Nu is het nog zo dat de Chinese yuan alleen met de Amerikaanse dollar kan worden verhandeld. Dit betekent dat bij een transactie tussen China en andere landen altijd via de dollar moet worden gehandeld. Dit zorgt voor extra kosten. Het uitschakelen van de dollar als tussenschakel in de onderlinge handel verlaagt de kosten en vermindert handelrisico’s.

“Vanaf 1 juni zal de wisselkoers tussen de yuan en de yen constant worden bijgehouden”, aldus de Japanse minister Jun Azumi van Financiën. “De Chinese en Japanse valuta worden op deze manier nuttiger.”

Kenners stellen dat de koers van de Chinese yuan in vergelijking met de Japanse yen meer ruimte tegemoet kan zien van de dollar.

Meer financieel nieuws...