Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Japan wil Europa helpen crisis te bestrijden

Japan is bereid te helpen bij het oplossen van de schuldencrisis in de eurozone. Dat zegt woordvoerder Naoko Saiki van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens besprekingen.

Japan is bereid te helpen bij het oplossen van de schuldencrisis in de eurozone. Dat zegt woordvoerder Naoko Saiki van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens besprekingen de vooraanstaande industrielanden in de G8 in Washington.

Japan leverde vorige maand nog een belangrijke bijdrage van 40 miljard dollar aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF), met als doel de Europese schuldencrisis op te lossen. De derde grootste economie ter wereld geeft te kennen dat als het nodig is het daar niet bij te laten.

Mocht het zover komen, dan zal de Japanse premier Yoshihiko Noda in gesprekken wel duidelijk laten weten dat de eerste verantwoordelijkheid bij het oplossen van de Europese schuldencrisis bij Europa ligt. “Tegelijkertijd, om de Europeanen te helpen bij het oplossen van de schuldencrisis, staat Japan klaar om de bijstand uit te breiden”, zegt woordvoerder Saiki.

De eventuele hulp van Japan zal plaatsvinden in de vorm een extra bijdragen aan het IMF. Het vergroten van het vangnet in Azië behoort ook tot de mogelijkheden. “De Europese schuldencrisis kan de gezondheid van de wereldeconomie in gevaar brengen, daarom willen we de Europeanen aanmoedigen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

Meer financieel nieuws...