Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Je huis verbouwen? Zorg dan voor extra geld

Ben je toe aan een verbouwing? Of wil je meer ruimte in je huis, die aan jouw persoonlijke wensen voldoet? Dan kan je starten met een verbouwing. Je moet wel zorgen voor een goede voorbereiding en zorg ook dat je het kan financieren. Een tweede hypotheek berekenen kan ook zeker van pas komen tijdens deze verbouwing. Mocht je benieuwd zijn hoe je een verbouwing betaalt, lees dan snel verder.

Kosten bepalen

Wanneer je gaat verbouwen, zorg dan dat je goed onderzoek doet voordat je de werkzaamheden gaat uitbesteden aan verschillende bedrijven of aannemers. Vraag altijd drie of meer offertes op. Hierdoor kan je een beeld krijgen wat voor kosten er zijn tijdens een verbouwing. Daarnaast kun je ook kijken naar het verschil per bedrijf of aannemer. De ene is duurder dan de ander. Kies wanneer je de offertes ontvangen hebt, wat het eigen bedrag is dat je tijdens de verbouwing wilt uitgeven. Als je dit bedrag vasthoudt sta je steviger in je schoenen tijdens de gesprekken met de aannemer of het bedrijf. Dit zorgt er ook voor dat je niet over je budget heen gaat.

Niet verwachten kosten

Wanneer je met een aannemer of bedrijf afspraken maakt, vraag dan altijd of er nog extra kosten verwacht kunnen worden. Kijk ook in de offerte die het bedrijf toestuurt welke extra kosten hierbij komen of wat er al bij inbegrepen zit. Denk hierbij aan verf of andere benodigdheden die tijdens de verbouwing nodig zijn. Reken altijd boven de prijs die je hebt afgesproken daarnaast nog 5% van het budget als onverwachte kosten. Er zijn altijd nog wel kosten die erbij komen terwijl je dat voor je verbouwing niet wist.

Financiering

Een verbouwing kan natuurlijk op meerdere manieren betaalt worden. Het ligt eraan in welke situatie je zit. Het kan zijn dat je genoeg spaargeld hebt maar het kan ook zijn dat je moet lenen of je hypotheek moet uitbreiden. Wanneer je zelf spaargeld hebt, is dit natuurlijk het voordeligst omdat je er dan geen rente overheen hoeft te betalen. Mocht dit niet zo zijn, dan kan je altijd je maximale hypotheek berekenen. Zodat je als nog kan verbouwen. Voor een hele kleine verbouwing is dit niet aan te raden maar mocht de verbouwing boven de 25.000 euro zijn, dan is dit zeker aan te raden. Houd er rekening mee dat dit vaak een aflossingsperiode is van 30 jaar. Het is dus vaak wel mogelijk om je huis te verbouwen, alleen komen er zeker wat kosten bij kijken.

Meer financieel nieuws...