Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Kleding verkopen op een festival of evenement: handige tips en tricks

Veel organisatoren van evenementen en festivals kiezen ervoor om kramen op het terrein te plaatsen waar spullen kunnen worden verkocht. Van eten tot kleding: dit wordt steeds populairder! Bezoekers van deze evenementen vinden het namelijk leuk om tijdens het event een moment te nemen om te winkelen. Ga je kleding verkopen op een festival of evenement, als ontwerper, kledingverzamelaar of vintage verkoper? Dan kun je deze slimme tips goed gebruiken!

Modern betaalsysteem

Hoewel het natuurlijk een optie is om klanten alleen met contant geld te laten betalen, vragen tegenwoordig steeds meer mensen om een pinapparaat. Op een evenement is het niet altijd mogelijk om contant geld te pinnen, waardoor je maar beter een POS systeem kunt aanschaffen. Dan heb je de juiste hard- en software om je klanten met de pin te laten betalen en hoef je niemand af te wijzen die geen contant geld bij zich heeft. Dat is uiteraard wel zo ideaal! Een mobiel pinapparaat is een handige keuze, waarmee betalingen op eenvoudige wijze kunnen worden uitgevoerd. Zeker als je vaker op evenementen kleding wilt verkopen, is het een idee om hiervoor te kiezen.

Doelgroep inschatten

Om zoveel mogelijk te kunnen verkopen, is het raadzaam om de aanwezige doelgroep in te schatten. Bij bepaalde evenementen kun je best goed inschatten welk type mensen er naartoe komen. Doe daar je voordeel mee! Of het nu hippies, hipsters, streetstyle liefhebbers of weer heel andere personen zijn – neem de bijpassende collectie mee, waarvan je verwacht dat het daar het best zal lopen. Hoe uitgebreider je collectie is, hoe beter je hierop kunt inspelen.

Trek aandacht met je kraam

Zorg dat je de kleding die je verkoopt netjes en mooi tentoonstelt. Mensen lopen snel voorbij de kramen: Ze moeten meteen kunnen zien wat ze bij jou kunnen vinden. Een kraam kan een wat onhandig oppervlakte zijn voor de verkoop. Vouw alles netjes op, en zorg voor geordende stapels. Neem het liefst ook kledinghangers en een rekje mee, om naast je kraam te zetten. Hier kijken mensen graag snel even naar.

Denk aan de extra’s

Om de boel helemaal compleet te maken, zijn er nog wat extra dingen die je kunt doen. Neem bijvoorbeeld een spiegel mee, zodat mensen kunnen checken hoe ze eruit zien. En deel visitekaartjes of goodies uit, zoals mooie sleutelhangers of tasjes met je logo erop. Deze kun je dan bij je pinautomaat neerleggen zodat de klanten ze eerder meenemen. Zo word je in de toekomst beter onthouden!

Goede verkoper spelen

Tenslotte: het draait niet alleen om de spullen die je verkoopt, maar ook om jou als verkoper! Maak dat je je verkooppraatje gereed hebt. Neem je beste humeur mee, en maak ook gerust een praatje met de mensen die bij jouw kraam staan. Als je vriendelijk en doordacht overkomt, vergroot dat de kans op meer verkoop!

Meer financieel nieuws...