Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Kredietbeoordelingsbureau verlaagt status VS

De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse kredietbeoordelaar Egan-Jones doen besluiten de kredietwaardigheid van de VS terug te dringen van AA+ tot AA.

De kredietwaardigheid van de Verenigde Staten is verder verlaagd. Althans, door het Amerikaanse kredietbeoordelingsbureau Egan-Jones. De kredietbeoordelaar zegt zich zorgen te maken over de hoge staatsschuld van de VS.

Een oplossing om de schuld terug te dringen is er volgens Egan-Jones niet. Het kredietbeoordelingsbureau heeft daarom de kredietwaardigheid verlaagd van AA+ tot AA. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de Amerikaanse schuld hoger dan 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp)”, luidt de verklaring van Egan-Jones.

Egan-Jones verwacht dat de staatsschuld eind dit jaar zal stijgen tot 106 procent van het bbp. De verwachting is gebaseerd op de politieke ontwikkelingen op Washington, waar vooralsnog weinig vooruitgang wordt geboekt wat betreft het verlagen van de schuld.

Vorig jaar hadden de VS nog de hoogste AAA-rating, maar ook die werd door Egan-Jones in juli geschrapt. Een andere kredietbeoordelaar, Standard & Poor’s, schrapte ook de AAA-rating. De AA+ status is door Standard & Poor's vooralsnog gespaard gebleven.

Meer financieel nieuws...