Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Kredietwaardering Griekse banken omlaag

Fitch heeft gereageerd op de onrust in Griekenland. De kredietbeoordelaar verlaagde eerder al de kredietwaardigheid van Griekenland, maar nu ook die van Griekse banken.

Fitch heeft gereageerd op de economische en politieke onrust in Griekenland. De kredietbeoordelaar verlaagde eerder al de kredietwaardigheid van Griekenland, maar nu heeft het bureau ook de kredietwaardigheid van Griekse banken verlaagd.

De banken die eraan moeten geloven zijn National Bank of Greece, Efg Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank en Agricultural Bank of Greece. Fitch verlaagde hun kredietrating van B- naar CCC. Eerder deze week verlaagde het bureau de rating van Griekenland naar CCC.

Volgens Fitch wordt de kans dat Griekenland uit de eurozone vertrekt steeds aanzienlijker. “In het geval dat de geplande verkiezingen op 17 juni niet een regering voortbrengen met een mandaat om door te gaan met het EU/IMF-programma van bezuinigingen en hervormingen is een vertrek van Griekenland uit de euro waarschijnlijk”, reageert Fitch. “Dit zal of kan gevolgd worden door de terugtrekking van internationale steun voor de Griekse banken.”

Meer financieel nieuws...