Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Lening oversluiten, wat zijn de voordelen?

Heb je al jaren een lening en wil je deze graag oversluiten? Dan kunnen een aantal handige bespaartips je vast en zeker verder helpen. In deze blog daarom de belangrijkste ?lening oversluiten tips?. Met behulp van deze tips en inzichten weet je beter waarop je bespaart. Niemand wil teveel betalen en zeker niet voor een lening.

Tip 1: lening oversluiten, andere leenvorm kiezen!

De eerste bespaartip, het kiezen van een andere leenvorm. Zo is het nu bijvoorbeeld verstandiger om niet voor een lening met doorlopend krediet te kiezen, maar juist voor een persoonlijke lening.

Tip 2: inzicht krijgen in de soorten leningen

Bij het oversluiten van je lening naar een andere kredietverstrekker is het belangrijk om inzicht te krijgen in de soorten leningen. Dit is met name interessant wanner de rentetarieven stijgen. Je kunt dan immers een lagere rente krijgen. Uit welke soorten leningen kun je kiezen: doorlopend krediet, persoonlijke lening, schuld creditcard, postorderkrediet, rood staan op je betaalrekening en het afsluiten van meerdere lopende rekeningen. Bij de laatste soort, combineer je al deze leningen tot één lening.

Tip 3: samenvoegen van een lening

Heb je meerdere kleine leningen, dan is samenvoegen een goede optie. In dit geval leen je het totale bedrag aan schuld bij één kredietverstrekker. Vervolgens los je de andere, kleine, leningen af. Je houdt in dit geval één lening over, met daarbij een lagere rente.

Tip 4: verkorten van de looptijd

Veel mensen kiezen voor een lening met een lange looptijd, dit vanwege de lagere maandlasten. Echter zijn deze lasten helemaal niet zo laag als het lijkt. Bij een lening met een korte termijn, betaal je over het totaal plaatje namelijk minder rentekosten. Het verkorten van de looptijd zorgt dus voor minder kosten, en dus een goedkope lening.

Tip 5: is er sprake van oversluitkosten?

Wanneer je één of meerdere leningen wilt aflossen, dan is het belangrijk om rekening te houden met eventuele boetes. Gelukkig geldt dit alleen bij sommige kredietverstrekkers, en betaal je over het algemeen geen oversluitkosten. Heb je een bedrijfslening? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden, hierbij is er eerder sprake van oversluitkosten.

Tip 6: lening tussentijds aflossen?

Misschien heel logisch, maar je kunt een lening gewoon tussentijds aflossen. Hierdoor ben je eerder van de rentekosten af, waardoor je dus meer geld bespaart. Het geld wat je hiermee bespaart kun je vervolgens weer uitgeven aan leuke dingen!

Tip 7: woningeigenaren komen in aanmerking voor rentekorting

Heb je een eigen woning? Dan heb je geluk, want een aantal kredietverstrekkers geven in dit geval een lagere rente. Je hebt immers een onderpand, waardoor de kredietverstrekker minder risico loopt. Echter staan hier tegenover wel een aantal strikte voorwaarden, waaronder het niet verkopen van je woning, zonder dat de kredietverstrekker hiervan op de hoogte is.

Zoals al duidelijk wordt kent een lening oversluiten diverse voordelen. Laat je informeren en maak hierbij een weloverwogen keuze, onder andere met behulp van bovenstaande tips.

Meer financieel nieuws...