Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Magische paddenstoelen binnenkort opnieuw legaal?

In Nederland zijn softdrugs legaal, onderworpen aan de Opiumwet en vermeld in de zogenaamde Lijst II. De grote uitzondering op deze regel is de magische paddenstoel. Hoewel dit product veilig is als je het verantwoordelijk gebruikt, is het naar het donkere rijk van de illegaliteit verjaagd.

Helaas, wie het toch wil aanwenden, heeft het ten gevolge van de regeling uit 2008 moeilijk om een onderscheid te maken tussen bedriegers en legitieme aanbieders. Om consumenten te beschermen, moet het mogelijk zijn om veilige paddo’s opnieuw toe te staan. De relevante normen moeten dan wel duidelijk gedefinieerd worden.

Magische paddenstoelen om angst aan te pakken

In de periode van 2006 tot 2008 noteerde Nederland enkele spijtige voorvallen van paddogebruik, een aantal daarvan zelfs met dodelijke afloop. Bij sommige van die incidenten hadden de slachtoffers angstaanvallen. Dat is ironisch omdat precies magische paddenstoelen kunnen worden ingezet als middel tegen angst.

Wetenschappers zetten zich dan ook in om de eigenschappen van het actieve bestanddeel psilocybine te onderzoeken. Niet alleen werkt deze substantie tegen de angst, maar het zorgt er ook voor dat patiënten zich ontspannen voelen. In kleine doses hebben magische paddenstoelen een kalmerende werking zonder dat de gebruiker high wordt. De geringe hoeveelheid zorgt er ook voor dat de kans op verslaving tot een minimum beperkt wordt.

Magische truffels als alternatief voor paddenstoelen

In tegenstelling tot magische paddenstoelen zijn magische truffels niet door de Opiumwet verboden. Truffels hebben weliswaar een aantal gelijkenissen, maar toch ook voldoende verschillen. Het zijn zwammen die onder de grond groeien, terwijl paddenstoelen eigenlijk vruchtlichamen zijn die bovengronds voorkomen.

Het feit dat truffels sinds 2008 verder gebruikt werden, en dat er geen belangrijke incidenten mee opgetekend werden, kan helpen om hun “zichtbare broertjes”, de paddo’s, weer aanvaardbaar te maken.

Verleidelijke aanbiedingen

Ken je het spreekwoord “als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat meestal ook”? Herhaal dat tot vervelens toe wanneer je kennis wilt maken met de psychoactieve effecten van truffels of als je met dit middel al ruime ervaring hebt. Blijf uit de buurt van aanbieders die je te veel moois beloven; de kans dat ze zich niet aan hun beloften houden, is reëel.

Vooral op sociale media zoals Facebook moet je oppassen. Je staat er niet bij stil dat ook daar accounts gehackt kunnen worden. En volgens de daders is dat niet eens zo moeilijk. Je hebt vast ook al wel spamberichten gezien in groepen waar je aangesloten bent. Klik niet op links als je niet zeker bent waar die naartoe voeren. Voor je het weet, ben je veel geld kwijt omdat je een tip van een “vriend” kreeg en in volle vertrouwen een website bezocht en daar een aankoop deed.

Een betrouwbare verkoper houdt zich aan de regels van zijn land en zal dat ook zonder aarzelen tonen. Zo iemand verstrekt transparante informatie en heeft meestal ook een website op het normale web. Hier gebeuren transacties veilig door middel van een https-verbinding en in euro’s, dollars of een andere munteenheid die je kent. Wapen jezelf met kennis en dan kan de aankoop van magische truffels geen gevaar voor je inhouden.

Meer financieel nieuws...