Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Meer huizen tegen wil in met verlies verkocht

Er zijn meer huizen tegen wil in met verlies verkocht. Het aantal mensen dat beroep doet op Nationale Hypotheek Garantie (NHG) steeg.

Er zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen tegen wil in met verlies verkocht. Dat blijkt uit de stijging van het aantal mensen dat hun huis noodgedwongen met verlies moest verkopen en om die reden hulp kreeg van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De NHG is een borgstelling, waarvan dit jaar 765 huishouders gebruikmaken. Vorig jaar rond dit tijdstip was dat nog 491. Volgens de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, verantwoordelijk voor de uitvoering van de NHG, is de toename van het aantal verkochte huizen tegen verlies te wijten aan scheidingen. Een ander gevolg is de daling van de huizenprijzen.

Dit jaar zijn reeds 28.900 nieuwe leningen met NHG afgesloten voor aankoop of verbetering van een eigen woning. Hoewel dat er 9000 minder zijn dan in het eerste kwartaal van 2011, vindt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen de garantie onmisbaar. “Door de huidige onzekere economische omstandigheden blijft de behoefte aan veilig en verantwoord lenen groot”, aldus een woordvoerder van de stichting.

De NHG-voorwaarden gelden tot 1 juli voor een maximale hypotheek van 350.000 euro. Dat bedrag wordt in fases tot 265.000 euro teruggebracht in 2014. Eerder was dat bedrag ook al 265.000, maar het kabinet besloot de woningmarkt vanwege de economische crisis te stimuleren.

Meer financieel nieuws...