Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Nederlanders betalen veel aan loonbelasting

De inwoners met de hoogste inkomens van Zweden, Denemarken en België betalen het meest aan loonbelasting. De drie landen worden gevolgd door Nederland en Spanje.

De inwoners met de hoogste inkomens van Zweden, Denemarken en België betalen het meest aan loonbelasting. De drie landen worden gevolgd door Nederland en Spanje. Dat meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een onderzoek over de eurozone.

Uit de cijfers komt naar voren dat de hoogste inkomens in Zweden, Denemarken en België respectievelijk 56,6, 55,4 en 53,7 procent aan loonbelasting betalen. In Nederland ligt dat percentage op 52 procent, net als in Spanje. Gemiddeld betalen de hoogste inkomens in Europa 38,1 procent loonbelasting.

Bedrijven in Nederland betalen eveneens meer belasting dan het Europees gemiddelde. Nederlandse betalen 25 procent belasting tegenover 23,5 procent gemiddeld in Europa. Bedrijven in Frankrijk komen er het slechts af: zij betalen een belasting van 36,1 procent.

Op het gebied van omzetbelasting scoort Nederland wel beter dan het Europees gemiddelde. Het gemiddelde tarief voor BTW in Europa is 21 procent tegenover 19 procent. Toch blijft Nederland niet voor lang onder dat gemidelde. Nog dit jaar gaat de hoge BTW omhoog van 19 naar 21 procent, zo is opgenomen in het begrotingsakkoord voor 2013.

Meer financieel nieuws...