Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Nederlandse banken ontvangen meer spaargeld

De aanhoudende schuldencrisis heeft voor Nederlandse banken behalve nadelen ook voordelen. De Bank voor Internationale Betaling (BIB) meldt dat banken uit Nederlands steeds meer spaargeld ontvangen van zwakke landen uit de eurozone.

De aanhoudende schuldencrisis heeft voor Nederlandse banken behalve nadelen ook voordelen. De Bank voor Internationale Betalingen (BIB) meldt dat banken uit Nederland steeds meer spaargeld ontvangen van zwakke landen uit de eurozone.

Behalve Nederlandse banken kunnen ook Duitse banken rekenen op een stijging van hun deposito’s in het eerste kwartaal van 2012. Spaargelden bij Griekse, Portugese, Ierse, Italiaanse en Spaanse banken daarentegen zijn juist afgenomen.

Griekse banken lijken de meeste spaargelden te verliezen. Banken uit dat land zagen hoe tussen juni 2010 en het eerste kwartaal van 2012 maar liefst een derde van buitenlandse deposito’s en een kwart van binnenlands spaargeld verdween. De vlucht van geld naar het buitenland is te wijten aan de Griekse economische situatie die lang onzeker was en momenteel nog steeds te maken heeft met veel onrust.

De kapitaalstroom van geld bij banken uit zwakke eurolanden naar banken uit relatief sterke landen als Duitsland en Nederland is een logisch gevolg van de economische onrust, aldus de BIB. De BIB is de centrale bank van de belangrijkste centrale banken wereldwijd.

Meer financieel nieuws...