Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Nederlandse crisis duurt nog jaren voort

De economische crisis in Nederland is nog lang niet voorbij. Volgens de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot moeten Nederlanders nog jaren rekening houden met moeilijke financiële tijden.

De economische crisis in Nederland is nog lang niet voorbij. Volgens de president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot moeten Nederlanders nog jaren rekening houden met moeilijke financiële tijden.

President Knot laat tegenover De Telegraaf weten dat de economische crisis uiteindelijk zal worden overwonnen, maar dat de Nederlandse economie voor dat het zover is eerst nog te maken krijgt met blijvende terugval. Daarom moet uitgaven aan inkomsten aangepast worden, stelt de centrale bankier. “Dat kost tijd en zet een rem op de bestedingen”, aldus Knot.

“Als er sprake is van overmatige schuld zal die echt moeten worden teruggebracht”, zo vindt Knot, die zegt er niet op te rekenen dat de financiële problemen door groei worden opgelost. “Dat geldt voor overheden, banken én gezinnen.”

De DNB-president vertelt aan De Telegraaf dat miljardeninjectie van de Europese Centrale Bank (ECB) tijd nodig heeft. “Duurzame groei komt er alleen weer als de consument de portemonnee weer trekt, en dat is pas als het vertrouwen is hersteld. Dat zal nog wel even duren, maar we kruipen langzaam maar zeker uit het dal.”

Volgens Knot is het uiteindelijk aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de eurocrisis op te lossen. “Ook al is het IMF-geld niet specifiek bedoeld voor Europa, in de Europese schuldencrisis ligt nu toch de grootste dreiging voor de wereldeconomie. Dus daar zal het IMF met zijn blusdeken op focussen”, vervolgt de bankier.

Naar verluidt zal het Europees noodfonds boven de 1000 miljard dollar uitkomen. Hier zit de hulp bij het IMF bij in. Knot stelt dat biljoen dollar genoeg is om landen als Italië en Spanje uit de brand te helpen.

Meer financieel nieuws...