Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Negatieve rente: Waarom je beter je geld kan beleggen

Financieel wil iedereen er op vooruitgaan in het leven en hoort sparen er helemaal bij. Er bestaat immers geen betere manier om langzaam een eigen kapitaal te vergaren en wordt je daarbij ook nog geholpen door de rente over het bedrag. Of toch niet? De rente is de afgelopen jaren niet alleen extreem afgenomen, maar beginnen steeds meer banken een negatieve rente in te voeren. Je krijgt dus geen geld erbij, maar wordt er juist wat van jouw spaartegoeden afgetrokken!

Het geld moet aan het werk worden gezet

Dat is ook de bedoeling van de negatieve rente en moeten personen minder gaan sparen en hun geld meer gaan uitgeven. Daar groeit de economie ook mee en kan iedereen wat meer ervan genieten. Dat is de “ nobele “ gedachtengang, maar wil iedereen aan het eind van de dag gewoon het uiterste halen uit hun tegoeden. Het kapitaal moet groeien en het liefst zo veel als mogelijk. Dat is ook waarom beleggen zo in trek is en is aandelen kopen al een poos een alternatief voor het laten liggen van het geld op de bank. Het beleggen van geld komt met de nodige risico’s en moet die ook wel eerlijk onder ogen worden genomen.

Wat zijn de korte en lange termijn perspectieven?

Er kan bij beleggen van het kapitaal worden uitgegaan van korte of lange termijn verwachtingen. De risico’s liggen een stuk hoger voor zij die op korte termijn over een hoog rendement willen beschikken en wordt er daarbij vaker belegt in Ethereum. De waarde kan bij bepaalde zelfs binnen een paar uur een groot verschil tonen. Er wordt daarom aangeraden om maar een deel van de belegging te doen in crypto en het crypto nieuws ook steeds te volgen om te weten wat de ontwikkekingen zijn die er verwacht kunnen worden. Wie over wat meer geduld beschikt, kan gaan voor lange termijn beleggingen en liggen de winstverwachtingen daar nog altijd stukken hoger dan wat je ervoor op de bank zou krijgen. Het ziet er namelijk nog niet naar uit dat de negatieve rente bij de banken aangepast zal worden naar boven toe en blijft beleggen een aantrekkelijke alternatief.

Meer financieel nieuws...