Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Noodfonds ook in belang van Nederland

Het permanente noodfonds voor de euro is niet alleen in het belang van Eurolanden met problemen. Ook landen als Nederland en Duitsland hebben profijt van het ESM.

Het permanente noodfonds voor de euro is niet alleen in het belang van Eurolanden met problemen. Ook landen als Nederland en Duitsland hebben profijt van het nieuwe pakket aan maatregelen. Dat laat minister Jan Kees de Jager van Financiën weten aan RTL Z.

“Er is ons veel aan gelegen dat we de euro bij elkaar houden, want als het misgaat is de ellende niet te overzien”, betoogt De Jager. Dinsdagavond gaat de Tweede Kamer debatteren over het ESM-verdrag, het Europese noodfonds voor zwakke eurolanden.

Vooralsnog kan De Jager met het kabinet niet rekenen op een Kamermeerderheid. PVV, SP, ChristenUnie en Partij voor de Dieren dringen erop aan het besluit over het noodfonds uit te stellen tot na de verkiezingen. De Jager blijft het verstandig vinden akkoord te gaan met het ESM.

Meer financieel nieuws...