Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Ondernemers opgelet: de voordelen en kosten van een pinautomaat

We geven u in dit artikel een indicatie van de kosten van een pinapparaat en vertellen u tevens de voordelen ervan.

Een pinautomaat is tegenwoordig in vrijwel elke winkel terug te vinden. Maar wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van een pinautomaat? Zijn er ook kosten waar u rekening mee dient te houden? Zeker! We zetten ze in dit artikel overzichtelijk voor u uiteen.

Het gemak van een pinautomaat

Nieuwe kleren, een hapje en drankje of een dagje uit, waar we tegenwoordig ook geld aan uitgeven, we zijn al snel geneigd om onze bankpas te gebruiken. Erg gemakkelijk voor consumenten, omdat zij zo niet met contant geld over straat hoeven. Voor de ondernemer is dit echter weer een stapje extra. Toch is het zeker het overwegen waard. Meer weten? We zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Voor- en nadelen pinautomaat voor ondernemers

Als u kijkt naar wat een pinautomaat u te bieden heeft, dan zijn dat voornamelijk voordelen:

  • De optie tot pinnen is een (tegenwoordig noodzakelijke?) service naar uw klanten toe. Zeker als de pinautomaten vrijwel alle creditcard betalingen accepteren.
  • Een pinautomaat biedt veiligheid. Het vermindert de kans op een overval en zorgt ervoor dat u minder contant geld in kas heeft.
  • Een pinautomaat is efficiënt en gemakkelijk, want u hoeft dit geld niet zelf te transporteren.

Wat is dan het nadeel? Het aanschaffen van een pinautomaat kost geld. Ook betaalt u vaak een klein bedrag per transactie. Of dit bedrag het voor u waard is, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie. Graag gaan we hieronder verder in op de kosten.

Pinautomaat kopen of huren

Een pinautomaat kunt u heel gemakkelijk kopen of zelfs huren. Gaat u een nieuw apparaat aanschaffen? Let er dan overigens op dat u alvast een pinapparaat in huis haalt dat geschikt is voor contactloos betalen. Vanaf mei 2019 is het namelijk verplicht dat uw pinapparaat deze optie heeft.

Qua prijzen telt u al snel €350 voor een gedegen pinapparaat. Hoe meer u investeert, hoe uitgebreider de opties. Denkt u hierbij aan wifi-service, zoals mobiele pin, zelfs voor bankkaarten uit gehele EU. Huren kunt u vanaf zo'n €25 per maand. Kopen is op lange termijn normaal gesproken dus voordeliger.

Pinautomaat transactiekosten

Met de aanschaf van een pinapparaat bent u er nog niet. U betaalt namelijk altijd transactiekosten. Wanneer er een betaling met een gewone bankkaart wordt gedaan, dan betaalt u vaak slechts enkele centen. Eventueel komt hier nog een klein, vast maandbedrag bovenop. Bij een creditcardbetaling, zoals Visa of MasterCard, betaalt u vaak een percentage (zo'n 1 à 2 procent) van het totaalbedrag. Bij interesse vindt u hier meer informatie.

Alles-in-één service

Kiest u voor een los pinapparaat of gaat u voor een totaalaanbieder? Indien uw huidige contract afloopt en u de pinautomaat heeft afbetaald, dan is het altijd relevant om eens te kijken of u ergens anders voordeliger uit bent wat betreft transactiekosten.

Het gemakkelijkst is het om bij de aanschaf van uw pinautomaat te kiezen voor een totaalaanbieder, zodat alles precies op maat afgestemd wordt. Dit kan bijvoorbeeld bij een aanbieder als Easy Payment Services. Een gratis advies kan immers nooit kwaad en het is altijd fijn als alle zorgen u uit handen worden genomen.

Overweeg in ieder geval goed de voordelen en kosten van een pinapparaat en onthoud hierbij ook dat service naar consumenten toe niet altijd in geld is uit te drukken. Succes bij het maken van uw keuze!

Meer financieel nieuws...