Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Onderzoek AFM naar accountants woningcorporaties

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) begint een onderzoek naar de werkwijze van accountants in de woningcorporatiesector. Dat meldt de financiële toezichthouder zelf.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) begint een onderzoek naar de werkwijze van accountants in de woningcorporatiesector. Dat meldt de financiële toezichthouder zelf.

Aanleiding voor het onderzoek is het falend toezicht in de sector, waarvan de financiële problemen van woningcorporatie Vesta een voorbeeld is. De AFM wil weten wat en waar het fout is gegaan.

“De AFM heeft de grote vier accountantorganisaties gevraagd kritisch naar hun controledossiers over woningcorporaties te kijken”, aldus de AFM. “Als toezichthouder op accountantsorganisaties is de AFM benieuwd in hoeverre de kwaliteit van de controle van de jaarrekening van deze corporaties voldoende is, zoals de organisaties verplicht zijn op basis van de Wet toezicht accountants.”

Het onderzoek richt zich in eerste instantie op KPMG, PWC, Deloitte en Ernst & Young. De vier grootste accountantskantoren van Nederland zijn verantwoordelijk voor de accountancy van 90 procent van de Nederlandse woningcorporaties.

De uitkomsten van het onderzoek worden na de zomer bekend, waarop de AFM mogelijk met maatregelen komt.

Meer financieel nieuws...