Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Ook Oostenrijk tegen euro-obligaties

Naast premier Mark Rutte en Angela Merkel heeft nu ook de Oostenrijkse minister Maria Fekter van Financiën zich tegen de mogelijk invoering van euro-obligaties, ook wel eurobonds geheten, uitgesproken.

Naast minister-president Mark Rutte en de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft nu ook de Oostenrijkse minister Maria Fekter van Financiën zich tegen de mogelijk invoering van euro-obligaties, ook wel eurobonds geheten, uitgesproken. Dat zei ze tegenover de Oostenrijkse radiozender Ö1.

“Eurobonds zijn alleen aantrekkelijk voor kwakkelende landen die een heel hoge rente betalen, die naar de buren met een goede kredietwaardigheid gaan en zeggen ‘Lieve buurman, betaal alsjeblieft mijn schulden’. Ik wil de schulden van de buren niet betalen”, aldus Fekter.

De discussie over de eurobonds is weer volop aan de gang. Aanleiding hiervoor is de stelling van de nieuwe Franse president François Hollande, die voor de uitgifte van euro-obligaties is.

Euro-obligaties moeten ervoor zorgen dat Eurolanden met problemen gemakkelijker, goedkoper en meer geld kunnen lenen. Relatief rijke landen als Duitsland en Nederland en dus ook Oostenrijk moeten in het geval van gezamenlijke leningen juist meer rente betalen en zijn om die reden tegen.

Meer financieel nieuws...