Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Opgestapte bestuurder ASR krijgt tonnen per jaar

Voormalig bestuurder van verzekeraar ASR Thijs Meinders, vertrokken in 2005, ontvangt honderdduizenden euro’s per jaar aan vertrekgeld. De verzekeraar betreurt de vertrekregeling.

Voormalig bestuurder van ASR Thijs Meinders, vertrokken in 2005, ontvangt honderdduizenden euro’s per jaar aan vertrekgeld. Dat bevestigt een woordvoerder van ASR tegenover NRC Handelsblad.

De woordvoerder laat weten dat de verzekeraar de vertrekregeling betreurt. “Dit soort vertrekregelingen zijn tegenwoordig ondenkbaar”, aldus de woordvoerder. Meinders ontvangt vanaf 2005 enkele honderdduizenden euro’s per jaar. Zo kreeg hij vorig jaar 272.955 euro op zijn bankrekening bijgeschreven. In totaal is de vertrekregeling goed voor een totaal 1,5 miljoen euro.

ASR, in 2005 vanwege een reorganisatie nog opererend onder de naam Fortis ASR, werd in 2008 overgenomen door de Nederlandse staat. De verwachting is dat de verzekeraar naar de beurs gaat.

De reden voor het vertrek van Meinders bij ASR zou met zijn gezondheid te maken hebben.

Meer financieel nieuws...