Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De Jager: ‘Oversluiten hypotheek moet goedkoper’

Als het aan minister Jan Kees de Jager van Financiën ligt, wordt het oversluiten van een hypotheek vanaf volgend jaar goedkoper. Huizenbezitters moeten meer tijd en ruimte krijgen.

Als het aan minister Jan Kees de Jager van Financiën ligt, wordt het oversluiten van een hypotheek vanaf volgend jaar goedkoper. Ook moeten volgens de CDA’er huizenbezitters meer tijd en ruimte krijgen om daadwerkelijk over te stappen.

Nu is het zo dat huizenbezitters in bepaalde gevallen twee weken voordat hun hypotheek afloopt van de bank bericht krijgen tegen welk tarief kan worden verlengd. “Je voelt je daardoor in een wurggreep gehouden als je je hypotheek moet oversluiten”, aldus De Jager in de papieren versie van De Telegraaf. “Dat mag niet meer voorkomen.”

Niet alleen een korte periode om over te stappen zit De Jager dwars, ook de excessieve overstapkosten. Volgens de minister gaan die hard worden aangepakt en mogen er door banken naast advies- en distributiekosten geen extra kosten gerekend worden.

De door De Jager gewilde maatregelen moeten ervoor zorgen dat hypotheken goedkoper worden. Banken lieten eerder al weten in overweging te nemen lagere tarieven te rekenen voor trouwe klanten bij wie de rentevaste termijn eindigt, om zo hun trouwheid te belonen.

Directeur van de Consumentenbond Bart Combee laat weten blij te zijn met de uitspraken van De Jager, maar de maatregelen zijn volgens hem niet genoeg. “Zorgelijk blijft dat de Nederlandse hypotheekmarkt weinig aanbieders kent en er weinig concurrentie is waardoor tarieven hoog liggen. Het zou goed zijn als de minister van Financiën daar ook meer oog voor heeft”, aldus Combee.

Meer financieel nieuws...