Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Stap over van zorgverzekering

Stap eenvoudig over van zorgverzekering om honderden euro's per jaar te besparen.

Zorgverzekeraars stellen ieder jaar opnieuw alles in het werk om hun potentiële verzekeringnemers niet alleen te voorzien van zo interessant mogelijke voorwaarden, maar ook de kostprijs van de zorgverzekering wordt jaarlijks stevig onder de loep genomen. Steeds meer gezinnen kiezen er dan ook voor om hun zorgverzekering aan het jaareinde te vergelijken waarna ze besluiten om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Bent u dit eveneens van plan? Ontdek dan snel de informatie in dit artikel en achterhaal hoe ook u op een eenvoudige en efficiënte manier kunt overstappen op een andere zorgverzekering.

Moet ik mijn zorgverzekering opzeggen?

De kans is groot dat u op het ogenblik reeds over een zorgverzekering beschikt. Indien u wenst over te stappen naar een andere zorgverzekering stellen veel verzekeringnemers zich dan ook de vraag of ze eerst hun lopende verzekering dienen op te zeggen. Dat is absoluut het geval. Elk jaar ergens rond het jaareinde ontvangt u de vernieuwing van uw polis. Indien u deze wenst op te zeggen is het belangrijk om dit per aangetekend schrijven kenbaar te maken aan uw verzekeraar. Let wel, in deze periode is het zeer belangrijk om rekening te houden met de feestdagen. Tijdens verschillende dagen wordt de post immers niet bezorgd waardoor de afleveringstermijn van brieven doorgaans aanzienlijk langer wordt. Indien u, uw zorgverzekering tijdig heeft opgezegd beschikt u over één maand de tijd om een nieuwe af te sluiten. Dit moet in ieder geval voor 1 februari gebeuren en werkt steeds met terugwerkende kracht. Dat wil zeggen dat u voor de maand januari eveneens bent ingedekt, maar dat betekent ook dat u over deze maand de zorgpremie zult moeten betalen.

Zorgverzekering vergelijken

Net omwille van het feit dat het slechts één keer per jaar mogelijk is om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering is het van essentieel belang om een goede keuze te maken. Vooraleer de overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar te maken is het absoluut noodzakelijk om een goede vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking maakt het mogelijk om niet alleen de kostprijs van de zorgverzekering te vergelijken, daarnaast krijgt u ook meteen een goed beeld van de polisvoorwaarden waar u op kunt rekenen. Tijdens het vergelijken van de zorgverzekering is het ook steeds belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen de basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Deze eerste is wettelijk verplicht en beschikt uitsluitend over een aantal basis dekkingen. De aanvullende zorgverzekering biedt u echter de mogelijkheid om extra dekkingen te voorzien waardoor u in meerdere gevallen kunt rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling van de gemaakte medische kosten. Vooraleer over te stappen op een andere zorgverzekering is het dan ook beslist de moeite waard om zorgverzekeringen te vergelijken.

Meer financieel nieuws...