Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Passief inkomen verdienen met een opvallend hoog rendement

Wellicht ben je nog niet bekend met P2P-krediet? Maar vanaf nu kun jij direct geld gaan verdienen met deze unieke investeringsmogelijkheid.

Dat klinkt natuurlijk zeer interessant. Wellicht ben je nog niet bekend met P2P-krediet, maar daar kun je nu verandering in brengen. We zullen je namelijk alles vertellen wat benodigd is om direct geld te gaan verdienen met deze unieke investeringsmogelijkheid.

Wat is peer-to-peer lenen?
Met peer-to-peer lenen, ook wel p2p lending genoemd, investeer je jouw geld rechtstreeks in de lening van particulieren, zonder tussenkomst van de bank. Stel: iemand zoekt €5000, en er zijn tien mensen bereid om ieder €500 aan deze persoon te lenen, dan kunnen zij via een platform samen aan de financieringsbehoefte van deze persoon voldoen. Dit zorgt voor een laagdrempelig en sneller proces voor beide partijen. De investeerder profiteert uiteindelijk van de bijkomende rentevoet op de maandelijkse aflossingen van de lener. Investeren is eenvoudig en al mogelijk vanaf € 10.

Wat zijn de risico's?
Zoals bij de meeste investeringen, heb je altijd te maken met enige vorm van risico. Je dient er rekening mee te houden dat kredietnemers niet altijd in de gelegenheid zijn om hun lening af te betalen. Daarentegen is er een manier gevonden om dit risico (gedeeltelijk) te kunnen tackelen, zodat jij als investeerder hier niet volledig de dupe van zal worden.

Het totale bedrag van de lening wordt in de meeste gevallen verdeeld onder meerdere investeerders. Hierdoor worden de risico's ook verspreid voor een investeerder. De eventuele impact is hierdoor minimaal bij een eventueel faillissement. Het principe is daarmee het beste te vergelijken met het welbekende crowdfunding mechanisme.

Daarnaast worden alle potentiƫle leners eerst uitgebreid getoetst op hun kredietwaardigheid. Dit wordt te allen tijde uitgevoerd door zowel een onafhankelijke partij als de leenpartij zelf. Hierbij worden de uitgaven en inkomsten inzichtelijk gemaakt. De leeftijd en minimale bestedingsruimte wordt daarbij tevens in ogenschouw genomen. Zo wordt er zorg gedragen voor het minimaliseren van de risicofactor. Daarnaast wordt er ook te allen tijde een terugkoopgarantie geboden.

Wat is het rendement?
De hoogte van het rendement is afhankelijk van het mogelijke risico dat is bepaald voor desbetreffende particulier. Uiteraard wordt er een hoger rendement gegeven aan projecten die een hoger risico kennen. De gemiddelde rentevoet ligt daarbij op 14% per jaar. Dit is uiteraard een zeer hoge rentevoet te noemen, zeker ten opzichte van alternatieve investeringsmogelijkheden.

Via welk platform?
Er zijn op dit moment enkele aanbieders actief op de Nederlandse markt. De meest toonaangevende naam op dit moment is NEO Finance. NEO Finance is een innovatief bedrijf dat zich focust op fintech (financiƫle technologie). Het heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Litouwen, dat onderdeel uitmaakt van de Europese Unie.

Het P2P lending platform heeft voor de verdere groei een beursgang aangekondigd. Aandelen NEO Finance zullen worden verhandeld via NASDAQ First North. Daarnaast zal het binnenkort gaan uitbreiden met betaaldiensten voor bedrijven en de Nederlandse markt gaan betreden.

Profiteer nu van het gebruiksvriendelijke platform en haar uitgebreide keuzemogelijkheden. Het is zeker de moeite waard om eens een vrijblijvend kijkje te nemen. Zo kun je zelf ontdekken of P2P lenen een mogelijke investeringsmogelijkheid voor je is.

Meer financieel nieuws...